Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Twitter“ pranešė apie 537 mln. JAV dolerių nuostolius trečiąjį ketvirtį

„Twitter“ antradienį pranešė, kad trečiąjį ketvirtį patyrė 537 mln. JAV dolerių nuostolius, susijusiu su susitarimu, skirtu išspręsti investuotojų kaltinimus dėl klaidinančios informacijos apie bendrovės augimo tempus.
„Twitter“ logotipas
„Twitter“ / ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.

Nepaisant to, kad pajamos smarkiai išaugo, skatinamos reklamos pardavimų, „Twitter“ vis tiek patyrė 743 mln. JAV dolerių veiklos nuostolius, susijusius su daugiau nei 800 mln. JAV dolerių atidėjimu, skirtu pretenzijoms išspręsti.

2016 metais akcininkų federaliniam teismui pateiktame ieškinyje nurodoma, kad atsakovai, kaip antai buvęs generalinis direktorius Dickas Costolo, neatskleidė visos informacijos apie bendrovės būklę, kai pardavė asmeniškai valdytas „Twitter“ akcijas.

Kaip teigiama ieškinyje, kurį akcininkai pateikė 2016 metais – kitais metais po to, kai „Twitter“ atskleisti veiklos rodikliai parodė lėtą augimą ir bendrovės akcijos smarkiai atpigo, valdybos nariai savo akcijas pardavė už „dirbtinai išpūstą“ kainą.

Nepaisant bylinėjimosi išlaidų, „Twitter“ pranešė, kad trečiojo ketvirčio pajamos pasiekė 1,3 mlrd. JAV dolerių ir buvo 37 proc. didesnės nei analogišku laikotarpiu praėjusiais metais.

Bendrovė pažymėjo, kad pajamos iš reklamos pasiekė 1,14 mlrd. JAV dolerių, 41 proc. viršydamos 2020 metų trečiojo ketvirčio rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas