Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ iš kai kurių keleivių užsienyje reikalaus asmenukių su kaukėmis: ar naujovė pasieks ir Lietuvą?

Pavėžėjimo platformos „Uber“ kūrėjai programėlėje JAV ir Kanadoje ketina įdiegti papildomą funkciją, kuri padės kontroliuoti, ar keleiviai dėvi kaukes. Prieš užsisakydami kelionę klientai, kurie anksčiau nepaisė šio reikalavimo, privalės pasidaryti asmenukę su kauke. „Uber“ atstovai Lietuvoje tvirtino, kad vertina kitose rinkose diegiamas naujoves, tačiau neatskleidžia, ar toks funkcionalumas gali būti įdiegtas ir mūsų šalyje.
„Uber“ logotipas
„Uber“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš pradėdami darbą „Uber“ vairuotojai turi pasidaryti asmenukę su kauke. Dėvėti kaukę kelionės metu privalo ir keleiviai, tačiau šio reikalavimo laikosi ne visi.

Ši problema „Uber“ kūrėjus paskatino programėlėje, skirtoje JAV ir Kanados rinkoms, įdiegti naują funkcionalumą – veido skanuoklį. Nuo rugsėjo pabaigos keleiviai, kurie anksčiau buvo pažeidę reikalavimą dėvėti kaukę, privalės su programėle pasidaryti asmenukę ir taip įrodyti, kad dėvi kaukę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Uber“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Uber“

Apie keleivius, kurie kelionės metu nedėvėjo kaukės, gali pranešti vairuotojai. Būtent šie klientai, įsigaliojus naujovei, prieš kitą kelionę privalės pasinaudoti veido skanuokliu.

„Uber“ atstovai praneša, kad skanuoklis identifikuos, ar vartotojas dėvi veidą ir nosį dengiantį objektą. Tiesa, įmonės atstovai pabrėžia, kad ši funkcija nenaudos veido atpažinimo technologijos.

„Uber“ gegužės 18 dieną paskelbė politiką „Nėra kaukės, nėra kelionės“, kuri skirta tiek vairuotojams, tiek keleiviams, ir dėl pandemijos ją pratęsė neribotam laikui.

Tiek vairuotojai, tiek keleiviai gali atšaukti kelionę, jei praneša, kad kita pusė nedėvi kaukės.

Ar taikys Lietuvoje – neatskleidžia

Pranešama, kad iš pradžių ši naujovė bus įdiegta JAV ir Kanadoje, o vėliau ir kitose rinkose – pavyzdžiui, Lotynų Amerikoje.

15min „Uber“ atstovų pasiteiravo, ar ši naujovė gali būti įdiegta ir Lietuvoje, tačiau įmonė nuo tiesaus atsakymo išsisuko ir apsiribojo nieko neatskleidžiančiu komentaru.

„Uber“ spaudos tarnyba 15min atsiųstame komentare rašo, kad analizuojamos kitose rinkose diegiamos naujovės, vertinamos kitų padalinių reakcijos ir patirtys bei atsižvelgiama į kiekvienos šalies įstatymus.

„Kompanijos įdiegtos naujovės sukurtos siekiant apsaugoti vairuotojus, kurjerius ir keleivius. Sėkmingai diegiame naujus technologinius sprendimus kitose rinkose tuo pačiu analizuodami savo galimybes, taip pat „Uber“ vienijamos bendrovės reakcijas“, – rašoma atsiųstame komentare.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pavėžėjimo paslauga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pavėžėjimo paslauga

Įmonė pridūrė, kad savo veiklą „Uber“ vysto paisydama vietoje galiojančių įstatymų.

Nuo šių metų kovo mėnesio „Uber“ įsigijo beveik 30 mln. apsauginių veido kaukių ir skydų. Visame pasaulyje nemokamai vairuotojams ir kurjeriams išdalinta 1,4 mln. apsauginių veido kaukių. Dalinti kaukes planuojama bent jau iki 2020 metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas