Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ nuostoliai dėl karantino siekė 1,8 mlrd. JAV dolerių

„Uber“ ketvirtadienį pranešė praeitą ketvirtį užfiksavusi maždaug 1,8 mlrd. JAV dolerių nuostolius. San Fransiske įsikūrusi bendrovė teigė, kad bendros pajamos, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo 29 proc. iki 2,2 mlrd. JAV dolerių, nes gautos pajamos iš maisto pristatymo padalinio nepajėgė kompensuoti didžiulio 75 proc. sumažėjusio kelionių užsakymų skaičiaus.
„Uber“ biuro atidarymas
„Uber“ biuro atidarymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Paskelbus rezultatus, „Uber“ akcijos smuko daugiau nei keturiais procentais.

„Mes ir toliau siekiame užtikrinti, kad „Uber“ tinkamai sureaguotų į pandemijos poveikį mūsų bendruomenėms ir verslui, vesdama savo sektorių į priekį siūlydama naujų produktų ir saugos technologijų“, – pareiškė bendrovės vadovas Dara Khosrowshahi.

„Mums pasisekė, kad veikiame dviejuose svarbiuose segmentuose: daliai žmonių liekant namuose, vis daugiau jų naudojasi „Uber Eats“ paslaugomis“, – pridūrė D. Khosrowshahi.

Kai COVID-19 pandemijos metu įvairiose šalyse buvo įvestas karantinas, „Uber“ pasaulinės operacijos smarkiai nukentėjo – užsakymų sumažėjo 75 proc., o pajamos sumenko 67 procentais.

Tuo tarpu padalinio „Uber Eats“ veiklos pajamos išaugo daugiau nei dvigubai – iki 1,2 mlrd. JAV dolerių, ir balandžio–birželio mėnesiais viršijo pavėžėjimo paslaugų padalinio pajamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas