Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Kučinsko artimieji siekia, kad verslininkas būtų paleistas iš suėmimo arba perduotas Lietuvai

Dėl sukčiavimo Rusijoje įtariamas Slovėnijoje sulaikytas „Arvi“ grupės įkūrėjo Vidmanto Kučinsko artimieji išplatintame pranešime rašo, kad taikomos nebūdingos priemonės bei nori, kad jis būtų paleistas iš suėmimo arba perduotas Lietuvai.
Vidmantas Kučinskas
Vidmantas Kučinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nėra teisiškai pagrįsto atsakymo į klausimą, kodėl šioje ekstradicijos į Rusiją byloje taikoma tokia kardomoji, žmogaus judėjimą ir teises apribojanti priemonė kaip sulaikymas“, – sako verslininko žmona Kristina Kučinskienė.

Jos teigimu, nepaisant jam taikomų teisių suvaržymų, V.Kučinskas laikosi gerai ir tikisi kuo greitesnės šios neadekvačios situacijos baigties.

V.Kučinsko interesams šiuo metu tiek Lietuvoje, tiek Slovėnijoje dirba tokio pobūdžio bylose solidžią patirtį turintys teisininkai. Siekiama, kad V.Kučinskas būtų paleistas iš suėmimo arba perduotas Lietuvai.

Advokatų vertinimu, panašioje situacijoje pirmiausia išbandomi kiti baudžiamojo proceso teisės būdai, tai įprasta demokratiškame pasaulyje. Šiuo metu verslininkui taikomos prievartos priemonės teisiniu požiūriu vertinamos kaip perteklinės.

Pasak K.Kučinskienės, teisininkai vis dėlto atkreipia dėmesį, kad šiuo atveju tenka kalbėti ne apie demokratiškos šalies, o Rusijos inicijuotus veiksmus. Ši valstybė, jos teisėtvarka ne kartą yra pasitelkusi įvairius teisiškai nepagrįstus bei abejotinus metodus, kai vietoje civilinės teisės priemonių pasitelkiamas perteklinis baudžiamasis persekiojimas. Tokiais atvejais neretai poveikiui sustiprinti įtraukiami ir diplomatiniai pajėgumai.

Su teisės profesionalais bendradarbiaujantys V.Kučinsko artimieji laikosi jų patarimo susilaikyti nuo platesnio bylos komentavimo. Pagrindinis jų prašymas šiuo metu yra gerbti šeimos privatumą. Pastarosiomis dienomis artimiesiems svarbiausia yra susitelkti ir, padedant teisininkams, padaryti viską, kad V.Kučinskas kuo greičiau grįžtų namo.

„Tikiuosi, kad daugiau su ekstradicijos byla susijusios informacijos bus galima pateikti artimiausiu metu“, – teigia K.Kučinskienė.

Slovėnijoje sulaikytas „Arvi“ grupės įkūrėjas Vidmantas Kučinskas ir Lietuvoje yra patekęs į teisėsaugos akiratį. Kauno kriminalistai V.Kučinsko atžvilgiu pradėję ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo, svetimo turto iššvaistymo, turtinės žalos padarymo apgaule ir nusikalstamo bankroto.

Kaip anksčiau rašė 15min, V.Kučinskas jau ne vienerius metus mina teismų slenksčius dėl įsiskolinimų. Didžiausias verslininko kreditorius – Rusijos bankas „Alfa Bank“, kuriam V.Kučinsko kreditoriniai įsipareigojimai siekia apie 20 mln. eurų. Neatmetama galimybė, kad V.Kučinskas gali būti išduodamas Rusijai. Tiesa, Lietuva, kurioje ikiteisminis tyrimas taip pat atliekamas V.Kučinskui, irgi gali siekti susigrąžinti savo pilietį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas