Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Valstybės investicijų valdymo agentūra paskolins 23,5 mln. Eur įmonei „Rinktinės investicijos“

Valstybės investicijų valdymo agentūra, valdanti Pagalbos verslui fondą (Fondą), paskolins 23,5 mln. eurų įmonei „Rinktinės investicijos“. Finansavimas įmonę pasieks išperkant obligacijas šešerių metų laikotarpiui, rašoma pranešime spaudai.
Dainius Vilčinskas
Dainius Vilčinskas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Iki pandemijos pradėjome investuoti į viešbučio Vilniaus centre statybą. Dinamiška pandemijos situacija ir neapibrėžtumas dėl rinkos atsigavimo prognozės nulėmė tai, kad projektas buvo ne kartą atidėtas. Projekto sąmatą taip pat papildomai išaugino padidėjusios statybinių žaliavų ir paslaugų kainos. Esamomis aplinkybėmis neradome finansavimo sprendimo rinkoje, todėl kreipėmės į Fondą, kad užsitikrintume tolimesnį investicijų tęstinumą tokia apimtimi, kokia planavome“, – pandemijos poveikį įvardino įmonės direktorius Gediminas Balnis.

Pasak jo, „Rinktinės investicijos“ turi pasirašytą sutartį dėl tarptautinės „Double Tree by Hilton“ franšizės naudojimo, taip pat susitarimus dėl SPA centro nuomos. Planuojama, kad 2023 metais duris atversiantis viešbutis sukurs apie 100 naujų darbo vietų, papildys sostinės viešbučių rinką pasiūlydamas naujo koncepto apgyvendinimo paslaugas verslo ir poilsio svečiams, prisidės prie miesto infrastruktūros gerinimo.

„Pandeminė situacija lėmė tai, kad daug įmonių turi priimti sprendimus, ar tęsti pradėtas investicijas ir užsitikrinti kryptingą verslo strategijos įgyvendinimą, ar stabdyti investicijas ir patirti papildomus nuostolius bei prisiimti rizikas dėl sutartinių įsipareigojimų nevykdymo. Gavusi Fondo finansavimą, įmonė užbaigs pradėtas investicijas, o atėjus laikui – su palūkanomis grąžins pasiskolintus pinigus“, – sakė VIVA generalinis direktorius Dainius Vilčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas