Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Valstybės investicijų valdymo agentūra suteiks 450 tūkst. paskolą UAB „Šviežia stotelė“

Valstybės investicijų valdymo agentūra (VIVA), valdanti Pagalbos verslui fondą (Fondą), suteiks 450 tūkst. eurų finansavimą „12eat“ savitarnos krautuvėlių prekybos tinklą valdančiai įmonei „Šviežia stotelė“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Verslas Finansai

„Esame didžiausia, virš 300 Baltijos šalyse savitarnos krautuvėlių tinklą valdanti įmonė, tačiau COVID-19 pandemija neigiamai paveikė mūsų finansinius rezultatus. Uždirbtas pelnas buvo mažesnis nei buvome numatę, todėl papildomas finansavimas padės tęsti suplanuotas investicijas. Esame užsibrėžę ne tik išlaikyti turimas pozicijas rinkoje, bet ir kryptingai investuoti į produktų ir paslaugų plėtrą“, – sako „12eat“ generalinis direktorius Donatas Trasevskis.

Buvo prognozuojama, kad 2020–2024 m. pasaulinė savitarnos krautuvėlių rinka turėtų augti 11 proc., tačiau pandemijos akivaizdoje 2020 m. buvo fiksuotas perpus mažesnis, 4,7 proc. augimas.

„Finansavimas įmonę pasieks suteikiant įmonei ketverių metų paskolą. Didžioji dalis Fondo finansavimo bus skirta investicijų finansavimui, t. y. stotelių ir naujo sandėlio įrangos modernizavimui bei atnaujinimui, taip pat informacinių technologijų sistemų tobulinimui. Fondo lėšos padės subalansuoti įmonės finansinius srautus ir kryptingai siekti verslo tikslų“, – sako VIVA generalinis direktorius Dainius Vilčinskas.

Nors dėl užsitęsusių ribojimų ir hibridinio darbo modelio krito įmonės pajamos iš biurų patalpose įrengtų stotelių, tačiau pastebimas ženklus pajamų augimas gamybinio tipo patalpose. Tai leidžia valdyti pajamų balansą ir prognozuoti pakankamus finansinius srautus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas