Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Valstybės valdoma įmonė „Viamatika“ dividendams skiria 1,7 mln. eurų

Kelių statybos techninės priežiūros ir statybinių medžiagų kokybės tyrimų įmonė „Viamatika“ šiemet iš viso dividendams skiria 1,707 mln. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Verslas Finansai

„Viamatika“ praėjusiais metais pardavimo pajamas padidino 5 proc. iki 5,748 mln. eurų, grynasis įmonės pelnas augo maždaug ketvirtadaliu iki 1,487 mln. eurų. Dalis dividendų mokama iš ankstesnių metų nepaskirstyto pelno. Šiuo veiksmu bendrovė siekia visapusiško skaidrumo ir tinkamo valstybės – kaip vienintelio akcininko – interesų atstovavimo.

Pasak įmonės „Viamatika“ vadovo Artūro Paleko, labiausiai prie geresnių finansinių rodiklių prisidėjo išaugusios darbų apimtys ir įmonės atsinaujinimas. „Per pandemiją darbų padaugėjo dėl papildomų valstybės asignavimų keliams. Tiesa, konkurencija rinkoje mažino paslaugų kainas, kai kuriose srityse jos sumažėjo 20 proc. ir daugiau. Tačiau darbų netrūko, be to pritraukėme naujų klientų ir užsakymų, o tai leido kompensuoti netekimus dėl mažėjančių paslaugų kainų“, – sako A.Palekas.

Taip pat jis neabejoja, kad tokių rezultatų nebūtų pasiekta be veiklos efektyvinimo bei modernizacijos. „Atsinaujinimas įmonėje vyksta kelerius pastaruosius metus. Sudėtingą, iššūkių kupiną laikotarpį sutikome sustiprėję, modernizavę ne tik bendrovės valdymą, bet ir laboratoriją, jos įrangą, darbo priemones. Buvome ir toliau esame pasiruošę tinkamai rūpintis visuomenės interesais bei padėti rangovams kuo tiksliau ir geriau atlikti darbus“, – pabrėžia A.Palekas.

Šiemet bendrovė mini 30 m. veiklos sukaktį ir pakeitė pavadinimą, atsisakydama ankstesnio – „Problematika“. Valstybės valdoma įmonė „Viamatika“ yra įsikūrusi Vilniuje. Joje dirba daugiau nei šimtas specialistų, kurie darbus vykdo visoje Lietuvoje.

„Viamatika“ yra strateginės svarbos valstybės valdoma įmonė. 100 proc. jos akcijų priklauso Susisiekimo ministerijai, todėl visi šie pinigai atitenka valstybės biudžetui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas