Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vandens parkui“ nepavyko išsisukti nuo baudos, kurią gavo dėl skendusios 9-metės

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė uždarosios akcinės bendrovės „Vandens parkas“ skundą Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai prašant panaikinti nutarimą, kuriuo bendrovė už nesaugios paslaugos pateikimą vartotojui nubausta pinigine bauda.
 „Vichy“ vandens parkas
„Vichy“ vandens parkas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

2013 rugpjūtį vandens pramogų parke „Vichy“ Vilniuje, kuris priklauso UAB „Vandens parkas“, baseino „Kanojaus upė“ nutekamoji anga, skirta vandens išleidimui, įtraukė devynerių metų mergaitę, kuri buvo sužalota.

Įvykio dieną baseino nutekamoji anga nebuvo uždengta grotelėmis. Šias faktines aplinkybes patvirtino Vilniaus visuomenės sveikatos centro patikrinimo aktas.

„Vandens parkas“ už nesaugios paslaugos pateikimą vartotojui paskrta 6 tūkst. 516 EUR. bauda, dėl kurios panaikinimo bendrovė kreipėsi į teismą.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba 2014 rugsėjį nutarimu bendrovei „Vandens parkas“ už nesaugios paslaugos pateikimą vartotojui paskyrė 6 tūkst. 516 EUR. baudą, dėl kurios panaikinimo bendrovė kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą teigdama, kad ji nėra atsakinga dėl vandens pramogų parke „Vichy“ įvykusio nelaimingo atsitikimo.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą priėjo išvadą, kad Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba priėmė teisėtą, pagrįstą nutarimą, todėl pareiškėjos skundą atmetė kaip nepagrįstą.

Teismas konstatavo, kad UAB „Vandens parkas“ teikė nesaugią paslaugą ir padarė žalą vartotojo sveikatai.

Teismas konstatavo, kad UAB „Vandens parkas“ teikė nesaugią paslaugą ir padarė žalą vartotojo sveikatai.

Bylos duomenimis neginčytinai nustatyta, kad baseino anga buvo atvira, už tokių angų priežiūrą, kontrolę atsakinga yra pareiškėja, vadinasi, ji ir teikė nesaugią paslaugą.

Teismo sprendime pažymima, kad pareiškėjas, eksploatuodamas baseinus ir teikdamas šias paslaugas, privalo laikytis teisės aktų reikalavimų ir užtikrinti, kad teikiama paslauga būtų saugi, nekeltų nė menkiausios rizikos vartotojui ir yra už tai atsakinga.

Šis Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, paduodant skundą Vilniaus apygardos administraciniam teismui arba tiesiogiai apeliacinės instancijos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito