Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vašingtonas sugriežtins JAV biržose savo akcijomis prekiaujančių kinų bendrovių priežiūrą

JAV senatorių grupė, prie kurios prisijungė ir respublikonas Marco Rubio, pristatė įstatymo projektą, pagal kurį JAV reguliavimo institucijos griežčiau kontroliuotų JAV biržose savo akcijomis prekiaujančių užsienio bendrovių auditą.
Kinijos ir JAV vėliavos
Kinijos ir JAV vėliavos

Šis įstatymo projektas visų pirma yra nukreiptas prieš Kinijos bendroves, rodo straipsnis, kurį M.Rubio paskelbė JAV verslo dienraštyje „The Wall Street Journal“.

Senatoriai siūlo JAV biržose savo akcijomis prekiaujančias užsienio bendroves įpareigoti JAV reguliavimo institucijoms teikti finansinio audito duomenis. Jeigu tokie duomenis nebūtų pateikti, būtų pareikalauta, kad bendrovės atskleistų papildomą informaciją, o jeigu šie reikalavimai per trejus metus nebūtų įvykdyti, įmonės būtų pašalintos iš biržų prekybos sąrašų.

JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) ir Akcinių bendrovių apskaitos priežiūros valdyba (PCAOB) 2018 metų pabaigoje investuotojams pranešė apie sunkumus, su kuriais JAV reguliavimo institucijos susiduria, kai mėgina vykdyti Kinijoje ir Honkonge įsikūrusių bendrovių veiklos kontrolę.

Pavyzdžiui, Pekinas, remdamasis valstybinės paslapties ir valstybės saugumo sumetimais, riboja kitų šalių atstovų galimybes susipažinti su bendrovių audito dokumentais.

„Dėl tokios praktikos kyla reali sukčiavimo rizika. Tai taip pat pažeidžia sąžiningos ir skaidrios finansinės atskaitomybės principus, kuriais yra pagrįsta Amerikos kapitalo rinka, – parašė M. Rubio. – Jeigu Kinijos bendrovės nori prekiauti savo akcijomis JAV biržose, jos turi laikytis JAV finansinio skaidrumo ir atskaitomybės įstatymų ir taisyklių.“

JAV ir Kinijos saugumo ir ekonomikos komisijos duomenimis, trijose didžiausiose JAV akcijų prekybos aikštelėse savo akcijomis prekiauja 156 Kinijos bendrovės, įskaitant 11 valstybinių įmonių, ir jų bendra kapitalizacija siekia 1,2 trln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas