Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 10

Ekspertai kritikuoja siūlymą įvesti 3 dienų sveikatinimosi atostogas: „Už ėjimą į pirtį mokės darbdavys“

Sveikatinimosi atostogų tema vėl gali atsidurti Seimo darbotvarkėje – kovo pradžioje registruotas pasiūlymas, pagal kurį dirbantieji per metus gautų tris laisvas dienas, už kurias mokėtų darbdavys. Maža to, įspėti jį būtų galima vos prieš valandą iki prasidedant darbui. Šio pasiūlymo oponentai bado pirštais į landas – pranešimo terminas per trumpas, o patį projektą vadina nelogišku.
Moteris pirtyje
Moteris pirtyje / 123rf.com nuotr.

Kovo 3 d. Seimo narys socialdemokratas Linas Jonauskas įregistravo projektą, pagal kurį atgaline data būtų įteisintos vadinamosios sveikatos gerinimo atostogos.

Rudenį Seimui buvo teikiamas ir atmestas panašus projektas dėl 5 dienų apmokamų sveikatos gerinimo atostogų, todėl šįsyk pasirinktas kompromisinis trijų dienų laikotarpis.

„Pradinis projektas buvo penkios dienos, bet čia daromas kompromisas girdint ir darbdavių nuogąstavimus“, – 15min komentavo parlamentaras.

Pagal siūlomą projektą, tokios atostogos būtų laisvas nuo darbo laikas, suteikiamas darbuotojui jo prašymu sveikatai gerinti. Už sveikatos gerinimo atostogas darbuotojams mokamas vidutinis darbo užmokestis.

Projekte rašoma, kad sveikatos gerinimo atostogos darbdavio nustatyta tvarka gali būti suteikiamos ir prašymo pateikimo dieną, jeigu prašymas pateikiamas ne vėliau kaip likus vienai valandai iki darbo pradžios. Kitaip tariant, kad neateis į darbą darbdavį darbuotojas galėtų įspėti vos prieš valandą.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Linas Jonauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Linas Jonauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas