Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Verdant ginčui dėl darbo užmokesčio, Vokietijos traukinių vairuotojai nusprendė streikuoti

Verdant ginčui dėl darbo užmokesčio, Vokietijos traukinių vairuotojai nubalsavo už pasiūlymą surengti streiką, kuris prasidės jau antradienio vakare ir paveiks pagrindinę šalies geležinkelių operatorę „Deutsche Bahn“, pranešė traukinių vairuotojus vienijanti profsąjunga GDL.
Vokietija
Vokietija / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Vokietija Traukinys

Nuo 19 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku streikuos krovininių traukinių vairuotojai, o nuo trečiadienio 2 val. ryto – ir keleivinių traukinių vairuotojai, pareiškė profsąjungos vadovas Clausas Weselsky (Klausas Vezelskis).

„Už streiką nubalsavo 95 proc. profsąjungos narių“, – pareiškė jis žurnalistams per spaudos konferenciją.

„Sąmoningai pasirinkome tokį streiko laiką, nes norime apriboti poveikį eismui savaitgaliais ir per šventes“, – nurodė GDL vadovas ir pridūrė, kad streikas pasibaigs rugpjūčio 13 dieną 2 valandą vietos (3 valandą Lietuvos) laiku.

GDL aiškina, jog siekia traukinių vairuotojams palankesnio susitarimo dėl atlyginimų didinimo. Profsąjunga, be kita ko, reikalauja, kad vairuotojų darbo užmokestis 2021 metais būtų padidintas 1,4 proc. ir būtų išmokėtos 600 eurų premijos. Ji taip pat siekia, kad 2022-aisiais darbo užmokestis būtų padidintas dar 1,8 procento.

Tuo tarpu „Deutsche Bahn“ yra pasiūliusi dviem etapais padidinti darbo užmokestį iš viso 3,2 proc., tačiau šalims nepavyko sutarti dėl atlyginimų padidinimo laiko.

„Deutsche Bahn“ pasmerkė profsąjungos sprendimą streikuoti ir jį pavadino „antausiu“ keleiviams, kuris buvo suduotas tuo metu, kai dedamos milžiniškos pastangos siekiant įveikti koronaviruso pandemijos poveikį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas