Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Verslo įmonių darbuotojams, sirgusiems COVID-19, išmokėta daugiau nei 44 tūkst. eurų

Praėję metai parodė, jog įmonės rūpinasi savo darbuotojais – ėmėsi priemonių, siekdamos užtikrinti jų saugumą ir paramą ligos atveju. Pristačius COVID-19 draudimo apsaugą, įmonės visoje Lietuvoje apdraudė kelias dešimtis tūkstančių darbuotojų. „Lietuvos draudimas“ skaičiuoja, kad verslo įmonių darbuotojams, susirgusiems koronavirusu, jau išmokėta daugiau nei 44 tūkst. eurų, rašoma pranešime spaudai.
Ukmergės ligoninės COVID-19 priėmimas
Ukmergės ligoninės COVID-19 priėmimas / 15min archyvo nuotr.

Pavasarį COVID-19 draudimo apsauga savo darbuotojus apdraudė daugiau nei 187 Lietuvos įmonės, tarp jų didžiausios Lietuvos įmonės, tokios kaip „Maxima“ ir „Lietuvos geležinkeliai“. Rudenį draudimą įsigijo ar atnaujino dar 119 įmonių.

„Pandemija išryškino labai svarbią tendenciją – įmonės keičia prioritetus darbuotojams siūlomų naudų krepšelyje. Darbuotojų motyvacijai palaikyti darbdaviai vis dažniau renkasi prisidėti prie jų sveikatos ir finansinio stabilumo – tai rodo ne tik susidomėjimas COVID draudimu, bet ir pernai metais 47,5 proc. išaugę sveikatos draudimo pardavimai“, – pastebi „Lietuvos draudimo“ Verslo klientų departamento direktorius Simonas Lisauskas.

„Lietuvos draudimo“ duomenys rodo, kad jei anksčiau sveikatos draudimu savo darbuotojus dažniausiai motyvuodavo didelės tarptautinės bendrovės, dabar šią priemonę darbuotojų motyvacijos stiprinimui renkasi ir smulkus bei vidutinis verslas.

„Pernai iš sveikatos draudimu apsidraudusių įmonių net 36 proc. sudaro vidutiniai, 9 proc. – smulkieji verslai“, – statistiką vardino Verslo departamento direktorius.

Specializuotas COVID-19 rizikos draudimas verslui pavasarį ir rudenį buvo siūlomas ribotą laiką, vertinant ligos plitimą ir su tuo susijusias rizikas. Šiuo metu bendrovė yra sudariusi galimybę kiekvienam gyventojui apsidrausti Asmens draudimu su COVID-19 rizika, verslai gali sudaryti Darbuotojų draudimo sutartis su šia rizika, turintiems Sveikatos draudimo apsaugą gali būti kompensuotos su COVID-19 susiję tyrimai ar paslaugos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas