Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslūs lietuviai, startavę prieš pat karantiną, tiesia ranką nespėjusiems įsigyti šventinių dovanų

„Dar pavasarį, įsiklausę į mokslininkų prognozes, supratome, kad į Lietuvą atsiris ir antroji koranaviruso banga. Būtent tada ir kilo mintis suskubti tautiečiams į pagalbą siūlant pirkinius saugiu, bekontakčiu būdu – apsiperkant internetu“, – sako „Ciupkim.lt“ vienas įkūrėjų – Valdas Uščinas.
Gintautas ir Valdas Uščinai
Gintautas ir Valdas Uščinai / Asmeninio arch. nuotr.

Mažeikiškis drauge su naujosios parduotuvės bendrasavininku, broliu Gintautu, išsikėlė tikslą – užtikrinti sklandų daugiau nei 4 tūkstančių kokybiškų parduotuvės prekių pasirinkimą ir pristatymą Lietuvos vartotojui nuo užsakymo pateikimo iki tinkamo ir patogaus pristatymo iki namų durų.

„Mūsų tikslas – sukurti kuo didesnį prekybos centrą internete, kuriame kiekvienas atrastų sau tinkančią prekę“, – sakė didžiuosiuose Lietuvos miestuose parduotuvės logistiką paskirstę internetinės parduotuvės bendrasavininkai.

Šiuo metu savo paslaugas visoje Lietuvoje teikiantys verslininkai naujosios parduotuvės kainas apibūdina kaip konkurencingas ir pirkėjams draugiškas (jų dydis vyrauja nuo kelių – iki kelių šimtų eurų), gamintojų, sako, taip pat neskriaudžiantys „nepamatuotais“ antkainiais ir vis dar bandantys naujų pritraukti.

Kas paskatino brolius iš Žemaitijos imtis internetinės prekybos?

„Ilgai svarstėme, kokie produktai labiausiai patrauktų Lietuvos vartotojų dėmesį. Pirmasis karantinas dar labiau motyvavo ir suaktyvino mūsų žingsnius link internetinio verslo pradžios.

Apgalvojome, kad apsipirkti internete labai patogu ir racionalu. Tiek pirmojo karantino metu, tiek šiandien išlieka didžiulis poreikis užsisakinėti prekes bekontakčiu būdu, todėl nusprendėme, jog metas pradėti vystyti šią veiklą.

Startavome nuo patikimų tiekėjų, kurie pasiūlytų įdomių, naudingų, inovatyvių produktų, paieškų.

„Ciupkim.lt“ nuotr./„Mūsų komanda pasirengusi laimėti šį mūšį“, – sako prieš pat antrąjį karantiną startavusios internetinės parduotuvės „Ciupkim.lt“ rinkodaros vadovas V.Uščinas
„Ciupkim.lt“ nuotr./„Mūsų komanda pasirengusi laimėti šį mūšį“, – sako prieš pat antrąjį karantiną startavusios internetinės parduotuvės „Ciupkim.lt“ rinkodaros vadovas V.Uščinas

Šiai dienai mūsų asortimente – virš 4 tūkstančių prekių, o pasiūla vis auga! Darome viską, kad klientai liktų patenkinti apsipirkimu ir grįžtų dar ne kartą“, – tikino smulkaus ir vidutinio verslo gamintojus vienoje platformoje subūręs V.Uščinas.

Elektroninės parduotuvės lentynose – prekės šventėms ir kasdienai

Vos prieš tris savaites startavusiose, G. ir V. Uščinų parduotuvėje – prekių grupės, tinkančios moteriškai, vyriškai ir vaikiškai auditorijai.

Keliais kompiuterio pelės ar išmanaus telefono spustelėjimais čia galima įsigyti įvairių namų apyvokos daiktų, drabužių, kompiuterių, planšečių, vaikiškų žaislų (raidžių dėlionės, muzikavimo instrumentai, „Kakės Makės“ atributika ir t .t.), kosmetikos, namų dekoro prekių, suvenyrų, taigi, ir šventinių dovanų.

„Šiuo metu vis dar labiausiai perkamos šventinės prekės. Ne visi tautiečiai ėjo į prekybos centrus, nemaža dalis jų apsipirkinėjo saugiai, internetu“, – sakė V.Uščinas, pridėjęs, kad šiuolaikiškam, išmaniam žmogui, kuris moka apsipirkti internetu, net ir fizinių parduotuvių durų užsivėrimas – jokia bėda.

„Nuo kitos savaitės prekiausime sporto prekėmis ir papildais sportuojantiems. Šiuo metu tai itin aktualu dėl pandemijos namuose dirbantiems lietuviams.

Po Naujųjų metų žadame daugiau dėmesio skirti ilgiau galiojantiems produktams, kavai, riešutams ir pan.“, – žadėjo pašnekovas, akcentavęs, jog per koronaviruso epidemiją internetinėje parduotuvėje apsiperkančių gyventojų daugėja.

Prekių atsiėmimas – bekontaktis ir saugus

Pasidomėjus, kaip greitai galima tikėtis nusipirktų prekių pristatymo, V.Uščinas sako, kad jų atsiėmimas visoje Lietuvoje numatytas iki penkių dienų.

„Dėl susidomėjusių skaičiaus gali prisidėti pora papildomų dienų, bet ne daugiau“, – tikina pašnekovas.

Taigi, jei jūsų mieste yra „Omniva“ siuntų terminalas, prekes galima atsiimti jame bet kuriuo paros metu. Kai siunta sieks terminalą, gausite SMS žinutę ir elektroninį laišką su unikaliais kodais, kuriuos įvedę į terminalą ją atsiimsite.

Užsakytas prekes siuntėjas gali pristatyti iki pat gavėjo durų su kurjerių tarnyba. Tačiau prieš jas užsakant, reikėtų pažymėti, kad norėsite atsiimti per kurjerį. Tuomet prieš pristatydamas prekes, kurjeris telefonu suderins jums patogų prekių pristatymo laiką.

Verslumas – šeimos genuose

Kaip tikina iš broliai, jų nei antroji karantino banga, nei koronaviruso epidemija neįbaugino. Priešingai, joje žemaičiai įžvelgė daug verslo galimybių.

Verslūs broliai, su elektronine parduotuve startavę prieš pat karantiną, ištiesė pagalbos ranką žmonėms, nespėjusiems įsigyti šventinių dovanų.

„Ciupkim.lt“ nuotr./„Esame naujai įsikūrusi internetinė parduotuvė, skirta Lietuvos rinkai“, – tvirtina vienas iš internetinės parduotuvės įkūrėjų Gintautas Uščinas
„Ciupkim.lt“ nuotr./„Esame naujai įsikūrusi internetinė parduotuvė, skirta Lietuvos rinkai“, – tvirtina vienas iš internetinės parduotuvės įkūrėjų Gintautas Uščinas

Verslumą iš tėvų (tėtis prekiaudavo Sankt Peterbùrge) ir senelių (močiutė Rygos turguje pardavinėjo pačios suverptus avių siūlus ir pačios augintas gėles) paveldėję, o ir nuo mažens kitokį, nei dauguma jų bendraamžių, pavyzdį matę broliai gana anksti atsistojo ant savo kojų.

Aštuoniolikos jie jau buvo nusipirkę automobilius, dvidešimt kelerių – įsigiję butus ir įsteigę savo įmones.

Kaip tikina patys, prie to didžia dalimi prisidėjo ankstyva jų darbo patirtis, mat jau šešiolikos prekiavo su tėvais turguje. Nors vėliau dirbo statybos sektoriuje, kaip sako patys, nostalgija prekybai išliko.

Taigi internetinę parduotuvę galima vadinti brolių sugrįžimu į prekybą.

„Nors mes ir jauni, tačiau suprantame socialinės atsakomybės svarbą visuomenėje. Mūsų įmonė žada skirti 1,2 proc. GPM asmenims ar organizacijoms, kurioms pagalba šiuo metu reikalinga.

Taip pat planuojame prieš didžiąsias šių metų šventes nudžiuginti šeimas ir kitas organizacijas, kurioms labiausiai reikalinga pagalba. Norime padėti sukurti šventinę nuotaiką šiuo visiems sunkiu laikotarpiu“, – minėjo „Ciupkim.lt“ įkūrėjai G. ir V. Uščinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas