Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vienas aukščiausių „Apple“ vadovų, atsakingų už technologijų kūrimą, perėjo į „Ford“

JAV automobilių gamintoja „Ford Motor“ paskyrė Dougą Fieldą – buvusį „Apple“ viceprezidentą specialiesiems produktams – pažangių technologijų ir įterptųjų valdymo sistemų kūrimo ir vystymo vadovu, sakoma „Ford“ pranešime spaudai.
Ford
Ford / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 „Apple“ Ford

D.Fieldas bus atsakingas už naujos kartos technologijų, kurios galės būti pritaikytos įmonės transporto priemonėse, kūrimą.

„Dougas yra vienas geriausių projektavimo ir pramoninio dizaino inžinierių pasaulyje. Jis buvo varomąja jėga kuriant perversmą sukėlusius produktus tokiose kompanijose kaip „Apple“, „Tesla“ ir „Segway“, – pažymėjo „Ford“ generalinis direktorius Jimas Farley.

D.Fieldo karjera prasidėjo 1987 metais bendrovėje „Ford“, kur jis dirbo inžinieriumi–kūrėju. Nuo 1993 metų jis dirbo tokiose įmonėse kaip „Johnson & Johnson“, „Deka Research & Development“ ir „Segway“.

2008 metais D.Fieldas perėjo į „Apple“ ir dirbo įmonėje iki 2013 metų, kuomet perėjo į „Tesla“. Čia jis dalyvavo kuriant ir masinei gamybai rengiant elektromobilį „Model 3“.

2018 metais D.Fieldas grįžo į „Apple“, kur, anot žiniasklaidos pranešimų, dalyvavo elektromobilių „Titan“ gamybos projekte.

„Aš visada jaučiau gilų ryšį su „Ford“. Šios įmonės automobiliai buvo mano gyvenime tiek, kiek tik galiu prisiminti“, – sakoma D.Fieldo pranešime.

Antradienį Niujorko vertybinių popierių biržoje „Ford“ akcijos pabrango 0,5 procento. Nuo šių metų pradžios jų vertė padidėjo 47,3 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas