Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
06 21

„Michelin“ įvertinto Palangos restorano šefas: kainas žiūriu pagal save – galėčiau už tiek valgyti ar ne

„Aišku, tai didelis įvertinimas. Bet koks įvertinimas yra svarbus, bet geriausiai tik svečiai gali pasakyti, gerai dirbame ar ne“, – 15min sakė Palangoje esančios „Vila Komoda“ bendraįkūrėjas ir joje veikiančio restorano šefas Martynas Meidus, paklaustas apie tai, kaip jaučiasi įtrauktas į „Michelin“ gidą. Ką reiškia šis įvertinimas ir ar jis įneš kokių nors pokyčių darbe ar kainose – apie visa tai pasikalbėjome su šefu.
Martynas Meidus, „Vila Komoda“
Martynas Meidus, „Vila Komoda“ / 15min.lt koliažas

Ar kas nors pasikeitė?

„Maisto gaminimas man yra amatas, kurį myliu“, – paminėjo M.Meidus, ne vienerius metus dirbęs Londone, ten turėjęs ir restoraną, tačiau vėliau nusprendęs grįžti į Lietuvą.

Jis pripažįsta, kad toks įvertinimas – patekti į „Michelin“ gidą – yra nemenkas. Ant atgaivintos dar XIX a. pastatytos grafo Felikso Tiškevičiaus vilos sienos jau kabanti „Michelin“ lentelė yra lyg užtvirtinimas, kad tai, ką šefas myli, daro gerai, nors didžiausi ir geriausi vertintojai yra klientai. Jeigu jų yra ir maistas jiems patinka, vadinasi, viskas daroma tinkamai.

Patricija Adamovič / BNS/„Vila Komoda“ įtraukta į „Michelin“ gidą
Patricija Adamovič / BNS/„Vila Komoda“ įtraukta į „Michelin“ gidą

„Aš pats sau karūnos neužsidėsiu, būtų kvaila. Tai laimingi svečiai ir jų komentarai yra geriausias patvirtinimas, kad darau tai, ką turiu daryti, ir darau gerai“, – sakė virtuvės šefas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais