Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus oro uoste – pokyčiai: už dalį tualetų teks mokėti

Vilniaus oro uoste, sprendžiant asocialių asmenų keliamas problemas, bus apmokestinti du atvykimo terminalo tualetai. Pokyčius ketinama įgyvendinti per keletą mėnesių. Lietuvos oro uostų atstovai ramina, kad mokestis galios tik šio terminalo tualetams, o Kaune ir Palangoje jokių pokyčių nenumatoma.
Tarptautinis Vilniaus oro uostas
Tarptautinis Vilniaus oro uostas / VSAT archyvo nuotr.

Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas 15min patvirtino, kad šiuo metu įrenginėjami mokėjimo sprendimai, o apsilankymas tualete bus apmokestinamas „po kelių mėnesių“.

Visgi jis pabrėžė, kad tai galios tik dviems atvykimo terminalo tualetams – išvykimo terminale galimybė nueiti į tualetą ir toliau liks nemokama, nieko nemokės ir bagažo atsiėmimo zonoje laukiantys keleiviai.

Pašnekovas teigė, kad taip Vilniaus oro uoste taip bus mėginama spręsti asocialių asmenų problemą – jie į nemokamus tualetus dažnai eina šaltuoju metų laiku, mėgsta ten užsirakinti.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tuščia Vilniaus oro uosto atvykimo salė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tuščia Vilniaus oro uosto atvykimo salė

„Įvairiose vietose mes fiksuojame bent po vieną ar kelis atvejus kasdien – nebūtinai tualetuose. Asocialūs žmonės gali pažeisti viešąją tvarką, kelti grėsmę, jie yra išprašomi iš terminalo. Pasitaiko, ir pakankamai dažnai, gal ne kiekvieną dieną, kad tualetuose jie kelia problemų“, – kalbėjo T.Vasiliauskas.

Kadangi minėti atvykimo terminalo tualetai yra netoli įėjimo, apsauga ne visuomet spėja sureaguoti. Tad nutarta vieną vyrų ir vieną moterų tualetą atvykimo terminale apmokestinti, aiškino T.Vasiliauskas.

Pašnekovas teigė, kad tai specifinė Vilniaus oro uosto problema.

Įdiegus techninius sprendimus, suderinus kainodarą, pasikonsultavus su kitomis įstaigomis, kurios jau turi panašią paslaugą – geležinkelių bei autobusų stotimis, po kelių mėnesių patekimas į minėtus du tualetus bus apmokestintas.

„Mūsų partneriai – autobusų vairuotojai, oficialūs taksi vairuotojai, kiti komerciniai partneriai terminale turės savo atskirą įėjimą. Norime, kad keleiviai jaustųsi saugiai. Visi kiti tualetai, ir viešai prieinamus išvykimo salėje bus nemokami“, – nurodė LTOU atstovas.

T.Vasiliauskas patvirtino, kad Kauno ir Palangos oro uostuose tokios problemos nėra fiksuojama, todėl tualetai čia nebus apmokestinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas