Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje pirmus mėnesius skaičiuoja britiškas vaikų darželis

Naujamiesčio seniūnijoje klasicizmo epochą menančiame pastate ketvirtą mėnesį veikia naujas anglakalbių darželis „Little Comets“.
Vilniečių vaikus gyvenimui privačiame darželyje ruošia britų pedagogai
Vilniečių vaikus gyvenimui privačiame darželyje ruošia britų pedagogai / Asmeninio archyvo nuotr.

Britiška švietimo tradicija paremtame darželyje, įsikūrusiame Šaltinių g. 12, šiuo metu jau ugdomos dvi darželinukų grupės po dvylika vaikų.

Kiekvienai jų tenka po tris ankstyvojo ugdymo pedagogus iš Didžiosios Britanijos. Jie su mažaisiais vilniečiais bendrauja tik angliškai ir kasdien užsiima juos lavinančia ir ugdančia veikla.

Asmeninio archyvo nuotr./Vilniuje, Šaltinių gatvėje, per karatiną duris atvėręs anglakalbių darželis, siūlo britišką išsilavinimą nuo pirmų žingsnelių
Asmeninio archyvo nuotr./Vilniuje, Šaltinių gatvėje, per karatiną duris atvėręs anglakalbių darželis, siūlo britišką išsilavinimą nuo pirmų žingsnelių

Ugdomi britiška dvasia

„Jungtinėje Karalystėje vaikų lavinimas prasideda anksčiau nei daugumoje kitų Europos šalių. Taip išnaudojamos vaikų mokymosi potencialas, todėl britiškas švietimas toks gerbiamas“, – dėmesį atkreipia tarptautinio vaikų darželio Vilniuje „Little Comets“ vadovė Teresa Jacobs.

Anot jos, šiuo metu sostinėje duris atvėrusiame darželyje formuojama dar viena grupė, todėl dar laukiami vaikai nuo 2 iki 5 metų amžiaus.

Šiais ankstyvaisiais raidos metais vaikai mokosi greičiausiai, o ypač bendraudami su kitais vaikais, drauge užsiimdami fizine veikla saugioje bei ugdančioje aplinkoje.

Dviejose jau suformuotose ir nuo sausio mėnesio veikiančiose grupėse vaikai yra ne tik iš Lietuvos, bet ir Anglijos, JAV, Italijos, iš Ukrainos, Baltarusijos šeimų.

Darželio pedagogų prioritetas ir įsipareigojimas yra kokybiškai rūpintis vaikais.

„Bendraudami tarpusavyje jie lavina kalbos įgūdžius bei įgauna multikultūrinės patirties, išmoksta išreikšti savo poreikius, norus ir save.

Tyrinėdami kartu su bendraamžiais aplinką, pamato ir suvokia, kaip skirtingi žmonės gali atlikti tą pačią užduotį“, – apie mažųjų atradimus ir jų tėvų lūkesčius, kurie darželyje įgauna pagreitį, kalbėjo ugdymo įstaigos vadovė.

Skatina vaikų savarankiškumą ir atsakingumą

„Mūsų darželyje laukiami vaikai iš visų bendruomenių ir kultūrinių aplinkų, gerbiami tėvų norai dėl vaikų maitinimo, religijos ar kitų klausimų“, – kosmopolitiškumu ir lygiateisiškumu džiugino darželio vadovė.

Mūsų darželyje laukiami vaikai iš visų bendruomenių ir kultūrinių aplinkų, gerbiami tėvų norai dėl vaikų maitinimo ir kitų klausimų.

Nors daugiausia dėmesio darželyje skiriama bendravimo įgūdžių, anglų kalbos ir fizinės raidos lavinimui (po karantino atlaisvinimų kartą per savaitę vaikai turės galimybę lankyti baseiną), skatinamas ir atsakingas, mandagus, pagarbus vaikų elgesys vienas su kitu.

„Mums svarbu, kad vaikai tyrinėtų, kurtų, lavintų vaizduotę, todėl daug dėmesio skiriame menams, šokiams, jogai ir kūrybingumo ugdymui“, – pasakojo „Little Comets“ vadovė T.Jacobs.

Asmeninio archyvo nuotr./Darželio „Little Comets“ vadovės T.Jacobs teigimu, vaikai šioje švietimo įstaigoje ruošiami ne tik pradinės mokyklos klasėms, bet ir jų laukiančiam savarankiškam gyvenimui
Asmeninio archyvo nuotr./Darželio „Little Comets“ vadovės T.Jacobs teigimu, vaikai šioje švietimo įstaigoje ruošiami ne tik pradinės mokyklos klasėms, bet ir jų laukiančiam savarankiškam gyvenimui

Darželio kiemelyje įrengta saugi ir smagi vaikų žaidimo aikštelė, tad atšilus orams, vaikai daugiau laiko leidžia joje.

Nuo 7 val. ryto iki 18 val. darželyje ugdomus vaikus tėvai gali stebėti privačioje grupėje, todėl pagrindo būgštauti, kaip sekasi jų atžalai dienos metu, nėra.

Darželinukai šioje švietimo įstaigoje ruošiami ne tik pradinės mokyklos klasėms, keliami kur kas ilgaamžiškesni tikslai, formuojami tvirti pagrindai ir jų laukiančiam savarankiškam gyvenimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas