Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vis dar laukia pirkėjo: niekaip neparduodamų paštininkų el.dviračių kaina vėl sumažinta per pusę

Lietuvos paštas ir toliau mėgina aukcione parduoti veiklai nereikalingus dviračius – po dviejų nepavykusių aukcionų kaina nuo pradinių 500 sumažinta keturiskart iki 125 eurų. Tiesa, aukciono dalyviai turi žinoti dvi svarbias sąlygas – užstato suma šiuo metu viršija pradinę kainą, o laimėjus teks papildomai pasidarbuoti.
Lietuvos pašto dviračiai
Lietuvos pašto dviračiai / Bendrovės ir Luko Balandžio nuotr.

Kaip skelbėme anksčiau, Lietuvos paštas liepos 17-19 dienomis bei liepos 22-24 d. viešo konkurso būdu pardavinėjo bendrovės veikloje nebenaudojamus dviračius.

Dviračiai turi elektrinę pavarą, padedančią minti. Juos bendrovė įsigijo 2019 m.

Iš viso ketinta parduoti 25 dviračius, kurių pradinė aukciono kaina buvo 500 eurų už vienetą. Jei visi jie būtų parduoti, bendrovės iždas galėjo papilnėti mažiausiai 12,5 tūkst. eurų.

Tačiau interesantų pirkti dviračius su elektrine pavara už tokią kainą neatsirado, todėl jų pradinė kaina platformoje www.evgauction.eu antro aukciono metu buvo sumažinta dvigubai iki 250 eurų už vienetą.

Pirkėjų toks pasiūlymas ir vėl nesudomino, todėl valstybės valdomos įmonės transporto priemonėms kaina vėl buvo nurėžta dvigubai – iki 125 eurų. Dalis dviračių pardavinėjami už vos didesnę pradinę kainą – 130 eurų.

Tiesa, norintys sudalyvauti aukcione, turėtų pasiruošti įšaldyti 200 eurų – evgauction.eu sąlygose yra nurodoma, kad besiregistruodami aukcionui, dalyviai turi įnešti užstatą. Jis nepriklauso nuo parduodamo objekto vertės.

Nurodoma, kad šie 200 eurų grąžinami per penkiolika kalendorinių dienų, nebent aukciono laimėtojas neįvykdo įsipareigojimų.

Lietuvos paštas/Dviratis
Lietuvos paštas/Dviratis

Dviračių aprašymas pateiktas aukciono svetainėje esančiuose skelbimuose. Pirkėjai, norintys dalyvauti aukcione, turi užsiregistruoti aukciono evgauction.eu puslapyje nurodytais kontaktais.

Kaip 15min anksčiau komentavo Lietuvos pašto komunikacijos projektų vadovas Lukas Zadarackas, didžioji dalis laiškininkų šiuo metu yra aprūpinti naujomis motorizuotomis transporto priemonėmis, o viešame aukcione parduodami dviračiai pašto veikloje jau kurį laiką nebėra naudojami.

„Šiuo metu Lietuvos paštas dar turi kiek daugiau nei 100 tokio tipo dviračių su elektrine pavara“, – nurodė jis. Atstovas pridūrė, kad kaina sumažinta reaguojant į paklausą.

Lietuvos paštas prašo prieš dalyvaujant konkurse išsamiai susipažinti su parduodamu turtu, taip pat savarankiškai įvertinti galimas parduodamo turto trūkstamas dalis, kitus defektus, išsivežimo, lipdukų pašalinimo ir kitas išlaidas, kurių bendrovė nekompensuos.

Bendrovės nuotr./Lietuvos pašto dviratis
Bendrovės nuotr./Lietuvos pašto dviratis

Svarbu pažymėti, kad nuotrauka gali neperteikti parduodamo turto tikslaus vaizdo, būklė gali skirtis ir neatitikti lūkesčių, todėl siūloma apžiūrėti ir savarankiškai įsivertinti parduodamą turtą.

Nuo sutarties pasirašymo pirkėjas savo jėgomis ir lėšomis privalės nuimti ir sunaikinti nuo turto visą esamą su pardavėju susijusią išorinę reklamą, visą su pardavėjo vykdyta veikla ir teiktomis paslaugomis susijusią informaciją – Lietuvos pašto logotipus ir pavadinimą ar kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas