Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Vivendi“ sutiko parduoti dar 2,9 proc. „Universal Music Group“ už 1,15 mlrd. JAV dolerių

Prancūzijos žiniasklaidos konglomeratas „Vivendi“ sutiko parduoti dar 2,9 proc. „Universal Music Group“ (UMG) akcijų už 1,15 mlrd. JAV dolerių amerikiečių milijardieriaus Billo Ackmano (Bilo Ekmeno) specialios paskirties įsigijimo bendrovei (angl. SPAC), rašoma „Vivendi“ pranešime spaudai.
JAV doleriai
JAV doleriai / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Akcijos Verslas

Šis susitarimas papildys rugpjūčio pradžioje pasiektą susitarimą dėl 7,1 proc. „Universal Music Group“ (UMG) akcijų pardavimo B. Akmano specialios paskirties įsigijimo bendrovei „Pershing Square Tontine Holdings“, padidindamas kontroliuojamą muzikos įrašų bendrovės dalį iki 10 procentų.

Susitarimu UMG įvertinta 35 mlrd. eurų (41,3 mlrd. JAV dolerių). Tikimasi, kad sandoris bus baigtas 2021 metų rugsėjo 9 dieną.

Skirtingai nuo kitų sandorių, kuriuose dalyvauja SPAC, „Pershing Square Tontine Holdings“ ir „Universal Music Group“ neketina jungtis į bendrą įmonę.

„Universal Music Group“ yra didžiausia pasaulyje įrašų kompanija, bendradarbiaujanti su tokiomis žvaigždėmis kaip Lady Gaga, Taylor Swift ir Billie Eilish. Bendrovei priklauso teises į „Queen“, „The Beatles“ ir Bobo Dylano kūrinius.

Šių metų vasarį „Vivendi“ paskelbė, kad ketina iki 2021 metų rugsėjo 21 dienos išdalinti 60 proc. „Universal Music Group“ savo akcininkams ir įtraukti bendrovės akcijas į „Euronext Amsterdam“ biržą Nyderlanduose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas