Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VMI „baltojo“ sąrašo įmonės – ir tarp valstybės skolininkių

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pirmą kartą paskelbtame 100 didžiausių pridėtinės vertės mokesčio (PVM) skolininkų sąraše – ne tik mokestinių sunkumų patiriantys ūkio subjektai, bet ir bendrovės, kurios VMI „baltajame“ sąraše skelbiamos kaip valstybei 2012 metais sumokėjusios daugiausia mokesčių.
VMI kepuraitė
VMI / VMI nuotr.

Saugos, automatikos ir telekomunikacijų sistemas kuriančios bei diegiančios įmonės „Fima“ generalinis direktorius Gintaras Juknevičius dienraščiui „Lietuvos žinios“ pripažino, kad bendrovės atsiradimas skolininkų sąraše buvo labai netikėtas.

Jo teigimu, dėl „Fimos“ skolos biudžetui vakar įmonė paklausė VMI Vilniaus apskrities skyrių ir gavo patvirtinimą, kad bendrovė nėra skolinga valstybei, priešingai – permokėjusi mokesčių. 2012 metais didžiausių Lietuvos mokesčių mokėtojų sąraše „Fima“ buvo 117 vietoje, sumokėjusi 13,5 mln. litų mokesčių

Akcinė bendrovė „Anykščių vynas“, dar metų pradžioje buvusi „baltajame“ mokesčių mokėtojų sąraše, šįkart įtraukta į skolininkų sąrašą su 160 tūkst. litų skola. Įmonės direktorius Audrius Zuzevičius to nesureikšmino ir sakė, esą paskelbti palyginti mažai skolingų privačių įmonių sąrašai – tik politikavimas.

A.Zuzevičiaus manymu, VMI paskelbtas skolininkų sąrašas yra veikiau žaidimas nei verslą drausminanti priemonė. Jo siūlymu, į viešą skolininkų sąrašą reikėtų įtraukti įmones, kurių skola VMI viršija 500 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas