Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vodafone“ pranešė grįžusi prie pelningumo

Didžiosios Britanijos telekomunikacijų milžinė „Vodafone“ antradienį pranešė vėl pasiekusi metinį pelną, o prie to prisidėjo telefono ryšio stulpų padalinio Europoje atskyrimas.
„Vodafone“ mobiliojo ryšio bokštas
„Vodafone“ mobiliojo ryšio bokštas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Finansai

Pelnas po mokesčių kovo mėnesį pasibaigusiais finansiniais metais pasiekė 112 mln. eurų, sakoma „Vodafone“ rezultatų pristatyme, kuriame taip pat paskelbti planai dėl investicijų didinimo.

Grupė patyrė 920 mln. eurų siekusius grynuosius nuostolius 2019–2020 metais, kai buvo priversta susidurti su teisiniu procesu Indijoje.

2020–2021 metais „Vodafone“ sumažino didžiulę skolų krūvą iki 40,5 mlrd. eurų surengusi savo padalinio „Vantage Towers“ pradinį viešą akcijų platinimą (IPO).

Visgi pardavimai smuko 2,6 proc. iki 43,8 mlrd. eurų, nes koronaviruso pandemija sumažino pasaulinių kelionių paklausą ir apkarpė pajamas iš tarptinklinio ryšio.

Tuo tarpu COVID-19 krizės metu „Vodafone“ pažadėjo sutelkti dėmesį į naujos kartos ryšį ir skaitmenines paslaugas Europoje ir Afrikoje.

„Pasaulis pasikeitė. Pandemija parodė, koks svarbus ryšys ir skaitmeninės paslaugos yra visuomenei“, – pažymėjo generalinis direktorius Nickas Readas.

„Vodafone“ padėtis yra tvirta, o didindami investicijas užsitikrinsime lyderės vaidmenį ir išnaudosime šių pokyčių teikiamas galimybes“, – pridūrė jis.

Vidurdienį bendrovės akcijos kaina smuko 5,8 proc. iki 133,44 penso, kylant Londono 100 FTSE indeksui.

„Tai nėra rezultatai, leidžianti atsipalaiduoti, tačiau tai yra pažangos ženklai itin konkurencingame sektoriuje“, – teigė „Interactive Investor“ analitikas Richardas Hunteris.

Kovo mėnesį „Vodafone“ Frankfurte surengė „Vantage Towers“ IPO, per kurį padalinys buvo įvertintas maždaug 12 mlrd. eurų.

„Vodafone“ per IPO surinko 2,3 mlrd. eurų, nors ir išlaikė didžiąją akcijų dalį.

„Vantage Towers“ veikia 10-yje Europos šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas