Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietija teikia paramą Lietuvos įmonėms

2022 m. gegužės 5 d. Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų (AHK) Lietuvoje 25-mečio šventės metu buvo pasirašytas susitarimas, kuris Lietuvos eksportuotojams atvers pasaulinį Vokietijos užsienio rūmų tinklą, rašoma pranešime spaudai.
Pasirašoma sutartis
Pasirašoma sutartis / Artūro Žuko nuotr.

Šią sutartį pasirašė trys šalys – Vokietijos pramonės ir prekybos rūmų asociacija (DIHK) – skėtinė visų Vokietijos prekybos rūmų organizacija, Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai bei Inovacijų agentūra.

Ši iniciatyva tapo ypač svarbi dėl Lietuvos ir Kinijos prekybos konflikto. Šiuo susitarimu siekiama sudaryti palankesnes sąlygas Lietuvos įmonėms patekti į 92 šalis, kuriose DIHK turi savo atstovybes. Lietuvos įmonės nuo šiol galės naudotis tokiomis pačiomis AHK paslaugomis užsienyje kaip ir Vokietijos įmonės.

Šios paslaugos apima individualias rinkos ir produktų konsultacijas, tarptautinio verslo informaciją, taip pat konsultacijas teisiniais, viešųjų pirkimų ir personalo klausimais.

Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai priklauso Vokietijos dvišalių prekybos rūmų užsienyje tinklui ir veikia Lietuvoje jau daugiau nei 25 metus. Šiuo metu AHK Baltijos šalyse priklauso apie 400 narių. Pasaulinis AHK tinklas turi daugiau nei 50 000 narių ir jų kontaktai 2022 m. gegužės 5 d. pasirašyto susitarimo dėka dabar prieinami ir Lietuvos įmonėms.

Sutartį pasiraše Dr. Achim Dercks, DIHK generalinio direktoriaus pavaduotojas, Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų generalinis direktorius Florian Schröder ir Agnė Vaitekūnė iš Inovacijų agentūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas