Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos reguliuotoja ketina sugriežtinti „Apple“ veiklos stebėseną

Vokietijos kovos su karteliais tarnyba trečiadienį pareiškė, kad JAV kompiuterių milžinė „Apple“ bus atidžiai stebima dėl galimo piktnaudžiavimo padėtimi rinkoje.
„Apple“
„Apple“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 „Apple“ Verslas

Vokietijos kartelių tarnyba (vok. Bundeskartellamt) pranešė laikanti „Apple“ įmone, turinčia „itin didelės reikšmės konkurencijai visose rinkose“, o tai leidžia „imtis veiksmų prieš antikonkurencinę veiklą ir veiksmingai ją uždrausti“.

Tai reiškia, jog „Apple“ prisijungs prie tokių įmonių kaip „Amazon“, „Alphabet“ ir „Meta“, kurioms taikoma sustiprinta priežiūra, numatyta Vokietijos konkurencijos priežiūros įstatyme.

2021 metų sausį įsigaliojęs įstatymas leidžia reguliuotojoms įsikišti anksčiau, ypač kontroliuojant pasaulinių technologijų milžinių veiklą.

Tokie produktai kaip itin sėkmingas „iPhone“ reiškia, kad „Apple“ diriguoja „plataus masto skaitmeninei ekosistemai, kuri yra labai svarbi konkurencijai“ Vokietijoje ir visame pasaulyje, pranešime teigė tarnybos vadovas Andreasas Mundtas.

Grupė kontroliuoja „prieigą prie ekosistemos ir „Apple“ klientų“ per programinės įrangos produktus, tokius kaip operacinė sistema „iOS“ ir jos programų parduotuvė, sakė A. Mundtas.

Šią „išskirtinę poziciją“ palaiko dideli JAV grupės finansiniai ištekliai, plati vartotojų bazė ir „Apple“ prekės ženklo stiprumas, nurodė konkurencijos tarnyba.

„Apple“ taip pat turi „privilegijuotą prieigą prie konkurencijai svarbių duomenų“ per savo produktų tinklą.

Apskritai, grupė užima „galios poziciją“, suteikiančią galimybę veikti „nepakankamai kontroliuojamai konkurencijos priežiūros prasme“, sakoma pranešime.

Federalinė kartelių tarnyba taip pat sieks išsiaiškinti, ar programų stebėjimo taisyklės „gali būti palankios pačios „Apple“ pasiūlymams“, tačiau teigė, kad „nepriimta sprendimų dėl tolesnių procedūrų inicijavimo“.

Paskelbtame JAV grupės pranešime sakoma, jog šis agentūros žingsnis „klaidingai vertina nuožmią konkurenciją, su kuria „Apple“ susiduria Vokietijoje“, ir priduriama, kad įmonė planuoja apskųsti sprendimą.

Reguliuotoja praėjusią savaitę pranešė svarstanti, ar reikia sustiprinti „Apple“ konkurentės „Microsoft“ priežiūrą dėl antikonkurencinės veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas