Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volfas Engelman“ pajamos šiemet ūgtelėjo 0,7 proc. iki 11,3 mln. eurų

Suomijos bendrovės „Olvi“ grupei priklausančios Kauno alaus gamybos įmonės „Volfas Engelman“ apyvarta per šių metų tris mėnesius siekė 11,292 mln. eurų – 0,7 proc. daugiau nei pernai sausį–kovą, kai ji buvo 11,216 mln. eurų.
„Volfas Engelman“ spados konferencija
„Volfas Engelman“ spados konferencija / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Bendrovė šiemet uždirbo 507 tūkst. eurų grynojo pelno – 59,9 proc. daugiau nei per 2020-ųjų pirmąjį ketvirtį (317 tūkst. eurų), jos veiklos pelnas išaugo 36,1 proc. iki 0,7 mln. eurų (pernai sausį-kovą – 0,5 mln. eurų), nurodoma „Olvi“ šių metų trijų mėnesių ataskaitoje.

„Volfas Engelman“ per tris mėnesius pardavė 25,1 mln. litrų įvairių gėrimų – 0,6 proc. mažiau nei per tą patį 2019-ųjų laikotarpį (25,3 mln. litrų).

„Po rekordinių praėjusių metų fiksavome dar vieną išties sėkmingą ketvirtį – ypač atsižvelgiant į tai, kad barų ir restoranų sektoriaus veikla metų pradžioje vis dar buvo apribota. Paprastai šiam sektoriui tenka apie 15 proc. visų mūsų pardavimų. Šį praradimą sugebėjome kompensuoti išnaudodami ilgametį savo įdirbį kuriant ir stiprinant ryšį su vartotojais, pasitelkdami aktyvius komunikacinius veiksmus“, – pranešime žiniasklaidai sakė „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

Pasak jo, bendrovė stiprias pozicijas išlaikė ne tik vietos, bet ir eksporto rinkose, kurioms pirmąjį ketvirtį teko apie 20 proc. visų bendrovės pardavimų.

„Žvelgiant į ateitį, optimistiškai nuteikia pamažu atsiveriantys barai ir restoranai. Jau balandį, pradėjus veikti lauko kavinėms, pajutome, kad atsirado į statines supilstyto alaus poreikis. Esame pasirengę patenkinti augantį jo poreikį ir produkcijos tikrai nepritrūksime“, – tvirtino M.Horbačauskas.

Bendrovėje šiemet vidutiniškai dirbo 244 žmonės (2020 metų sausį–kovą – 238 žmonės).

„Olvi“ valdo 99,58 proc. „ Volfas Engelman“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas