Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“ pelnas augo nepaisant puslaidininkių trūkumo

Vokietijos automobilių gamintoja „Volkswagen“ ketvirtadienį pranešė apie pelno šuolį pirmąjį ketvirtį, tačiau perspėjo, kad pasaulinis puslaidininkių trūkumas, dėl kurio gamybos apimtys jau nukentėjo, ateinančiais mėnesiais turės „reikšmingesnį poveikį“.
Frankfurto automobilių parodoje pristatytas elektrinis „Volkswagen“ ID.3
Frankfurto automobilių parodoje pristatytas elektrinis „Volkswagen“ ID.3 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Volkswagen Pelnas

Automobilių milžinė pranešė, kad jos grynasis pelnas siekė 3,4 mlrd. eurų, palyginti su 517 mln. eurų 2020 metų sausio–kovo mėnesiais, kai per pirmąją COVID-19 bangą automobilių salonai ir gamyklos sustabdė darbą.

Dvylika prekių ženklų, įskaitant „Audi“, „Porsche“ ir „Škoda“, valdančios grupės pajamos išaugo 13 proc. iki 62,4 mlrd. eurų, sakoma pranešime.

Augimą paskatino atsigaunantis automobilių pardavimas, ypač Kinijoje – pasaulio didžiausioje automobilių rinkoje, bei stipri pasaulinė prabangių modelių, generuojančių didelį pelną, paklausa, pranešė „Volkswagen“.

Automobilių gamintoja taip pat pabrėžė augantį ekologiškesnių transporto priemonių populiarumą – jos elektrinių ir hibridinių automobilių pardavimai išaugo daugiau nei dvigubai iki 133 tūkst. vienetų.

Pirmąjį metų ketvirtį grupė pristatė 2,4 mln. transporto priemonių.

„Metus pradėjome labai impulsyviai“, – teigė bendrovės vadovas Herbertas Diessas.

Tuo tarpu finansų direktorius Arno Antlitzas teigė, kad „Volkswagen“ pirmąjį ketvirtį „atsakingai valdė COVID-19 padarinius ir puslaidininkių trūkumą“.

Kaip ir kitos automobilių gamintojos, Vokietijos milžinė susiduria su puslaidininkių trūkumu, nes pandemija padidino itin svarbių mikroschemų, reikalingų ir buitinei elektronikai, paklausą.

Dėl lustų trūkumo „Volkswagen“ buvo priversta sumažinti automobilių gamybos apimtis kai kuriose gamyklose ir sutrumpinti darbo valandas tūkstančiams darbuotojų, o automobilių pristatymai vėlavo.

„Manome, kad puslaidininkių trūkumas visoje pramonėje antrąjį ketvirtį turės dar didesnį poveikį“, – mano A.Antlitzas.

„Nepaisant to, esame įsitikinę verslo plėtra per visus metus“, – pridūrė jis.

Grupė padidino savo visų metų prognozę sakydama, jog dabar tikisi 5,5–7,0 proc. pardavimų grąžos, palyginti su ankstesne 5,0–6,5 proc. prognoze.

Gamintoja jau vasarį teigė besitikinti, jog 2021 metais grupės pajamos bus „žymiai didesnės“ nei pernai, o automobilių pristatymai taip pat „gerokai padidės“ nuo 2020 metų lygio.

„Volkswagen“ pernai pardavė daugiau nei 9,2 mln. transporto priemonių.

Varžovė „Toyota“ 2020 metais pardavė 9,5 mln. transporto priemonių ir pirmą kartą nuo 2015 metų aplenkė „Volkswagen“, tapdama daugiausiai automobilių pardavusia gamintoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas