Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VPT: Klaipėda turės iš naujo vertinti „Moeltos“ pasiūlymą dėl sporto komplekso

Klaipėdos savivaldybė turės iš naujo vertinti fondo „BaltCap Infrastructure Fund“ valdomos įmonės „Moelta“ pasiūlymą dėl maždaug 19 mln. eurų vertės sporto ir laisvalaikio komplekso koncesijos, pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis BNS teigė, jog savivaldybė sutinka su VPT išvada, todėl patikslintas galutinis įmonės pasiūlymas bus vertinamas iš naujo.

Savivaldybė pernai spalį atmetė „Moeltos“ pasiūlymą dėl labai pasikeitusios jo kainos. Pradžioje „Moelta“ nurodė, kad kaina visam koncesijos sutarties laikui yra 28,4 mln. eurų, o sudėjus jos metinius dydžius kiekvienais 3-25 metais, kaina siekė jau 65,9 mln. eurų. Vėliau įmonė patikslino, kad abi kainos yra 65,9 mln. eurų.

VPT vertinimu, toks sprendimas buvo per daug formalus ir neproporcingas – savivaldybė galėjo aiškinantis klaidą, o ne atmesti pasiūlymą.

Savivaldybės nuomone, įmonė turėjo perskaičiuoti metinius dydžius, o kainą visam koncesijos laikotarpiui palikti nekeistą.

Tačiau VPT pabrėžia, jog dar prieš įmonei pateikiant pasiūlymą savivaldybė žinojo, kad kaina yra daug didesnė nei nurodyta pasiūlyme – jį patikslinus, kaina siekė 70,6 mln. eurų ir atitiko metinių atlygių 3-25 metais sumą.

Klaipėda nuo 2019 metų liepos ieško, kas galėtų pastatyti bent 5 tūkst. kv. metrų ploto sporto erdvę su krepšinio, lauko teniso, tinklinio, rankinio ir kitų sporto šakų aikštelėmis, dvi Tarptautinės ledo ritulio federacijos reikalavimus atitinkančias ledo aikšteles su 650 vietų žiūrovams. Iki pusės pastato ploto galės būti komercinės.

Tuomet savivaldybė negavo nė vieno pasiūlymo ir paskelbė naują konkursą. Pagal jo sąlygas kompleksas turėtų būti pastatytas per 32 mėnesius, o likusį laiką koncesininkas jį valdys ir gaus pajamų. Visa sutarties trukmė bus 25 metai.

Koncesininko konkurse dar dalyvavo „Eikos“ įmonė „Partnerystės projektai septyni“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas