Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VŠT per SEB banką įsigijo apyvartinių taršos leidimų

Centralizuotai šilumą ir karštą vandenį tiekianti bendrovė Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) už neskelbiamą sumą įsigijo apyvartinių taršos leidimų iš jų prekybą pradėjusio SEB banko.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Tai pirmieji banko parduoti taršos leidimai, antradienį pranešė SEB. Banko verslo bankininkystės tarnybos direktorius ir valdybos narys Vilius Juzikis sako, kad bankas padeda įmonėms ne tik įsigyti ar parduoti taršos leidimus, bet ir valdyti jų kainos svyravimo riziką.

„Savo finansiniu stabilumu, kreditingumu ir ilgalaikės veiklos perspektyvomis besirūpinančios įmonės turi valdyti riziką ir investuoti į technologijas, mažinančias į atmosferą išmetamą ŠESD (šiltnamio efektą sukeliančių dujų – BNS) kiekį“, – pranešime teigia V.Juzikis.

VŠT finansų komandos vadovė Greta Juodžiukynienė teigė, kad įsigyjant taršos leidimus būtina įvertinti greitai kintančią jų kainą, kad gaminant šilumą būtų galima sutaupyti.

„Planuojant ir ruošiantis šildymo sezonui kasmet vertiname ir taršos leidimų poreikį bei iš anksto užsitikriname, kad įmonė turėtų reikiamą jų kiekį. Leidimų kaina nuolat kinta, tad svarbu greitai reaguoti, kad šilumos gamybos sąnaudos būtų valdomos efektyviai ir galėtume sutaupyti“, – pranešime teigė G.Juodžiukynienė.

SEB bankas skelbia, kad nuo šiol apyvartiniais taršos leidimais prekiauti galės ir su kitomis didelėmis šalies įmonėmis.

Prekyba taršos leidimais – pagrindinė Europos Sąjungos klimato kaitos politikos priemonė ŠESD išmetimui mažinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas