Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VTEK tirs buvusio Lietuvos žirgyno vadovo E.Jenino elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl buvusio valstybinio Lietuvos žirgyno vadovo Edgaro Jenino elgesio.
Edgaras Jeninas
Edgaras Jeninas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Bus aiškinamasi, ar jis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti, pranešė VTEK.

Tyrimą komisija pradėjo gavusi pranešimą, esą 2018 metais E. Jeninas sudarė veterinarinių paslaugų sutartis su galbūt jam artimu asmeniu bei Lietuvos arklių augintojų asociacija, kurios narys jis galbūt buvo.

Taip pat bus tiriamos E.Jenino pasirašytos sutartys su Lietuvos trakėnų žirgų augintojų asociacija, nors jis yra jos valdymo organo narys.

LRT kovo pabaigoje skelbė, jog iki praėjusių metų liepos žirgynui vadovavęs E. Jeninas žirgus pardavinėjo per tarpininkę, kurios paslaugas įsigijo be konkurso, o pardavimo kainos buvo pernelyg žemos. Pasak LRT, per kelerius metus tarpininkė pardavė žirgų už beveik pusę milijono eurų, už paslaugas jai sumokėta daugiau kaip 30 tūkst. eurų.

Žemės ūkio ministerija inicijavo tyrimą, tačiau tuo pat metu atleido apie pirmtakų veiklą prabilusį vos pradėjusį dirbti naująjį žirgyno direktorių Rimantą Šerkšną – esą jis paskirtas keistomis aplinkybėmis, kadenciją baigiant ankstesnei ministerijos vadovybei, dėl jo veiklos sulaukta skundų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas