Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė nesvarstė valstybės įmonių pertvarkos

Vyriausybė trečiadienį nesvarstė valstybės valdomų įmonių pertvarkos, grįžtant prie „Problematikos“ privatizavimo bei įvertinant „Regitros“ ir Registrų centro pertvarką į biudžetines įstaigas.
Registrų centras
Registrų centras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ekonomikos ir inovacijų ministrės atstovė Skaistė Barauskienė informavo BNS, kad klausimą iš posėdžio darbotvarkės išbraukė tarpinstitucinio bendradarbiavimo grupė.

Trečiadienį nevastytame plane numatoma privatizuoti „Problematiką“ ir sprogdinimo bendrovę „Detonas“, iki kitų metų gruodžio išbraukiant jas iš strateginių įmonių sąrašo.

Registrų centrą ir „Regitrą“ į biudžetines įstaigas planuojama pertvarkyti iki 2023 metų gruodžio. Įmonės pertvarkai nepritaria Vidaus reikalų ministerija.

Be kita ko, siūloma sujungti tris valstybės įmones – Valstybės žemės fondą, Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrą ir Distancinių tyrimų ir geoinformatikos centrą „GIS-Centras“, o sujungtą valstybės įmonę pertvarkyti į akcinę bendrovę – tai padaryti numatoma iki 2023 metų gruodžio.

Siūloma dar iki šių metų gruodžio privatizuoti „Kiaulių veislininkystę“, „Panevėžio veislininkystę“ ir „Šilutės veislininkystę“.

Praėjusią savaitę Ministrų kabinetas iš esmės jau pritarė penkių susisiekimo įmonių – Lietuvos oro uostų, „Oro navigacijos“, Klaipėdos jūrų uosto, Vidaus vandens kelių ir Lietuvos automobilių kelių direkcijų – pertvarkai į akcines bendroves iki kitų metų gruodžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas