Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vyriausybė pavėlino strateginių įmonių pertvarką

Vyriausybė metams – iki kitų metų liepos – pratęsė valstybės įmonių „Oro navigacija“, Lietuvos oro uostų, Klaipėdos uosto ir Vidaus vandens kelių direkcijų pertvarkymą į akcines bendroves.
Virginijus Sinkevičius
Virginijus Sinkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Laikinasis ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius ministrų kabineto pasitarime trečiadienį pristatė informaciją apie šių įmonių pertvarką ir valdymo centralizavimą, o kartu – ir ministerijų siūlymais paremtą plano atnaujinimo projektą.

Be kita ko, siūloma Turto banko pertvarkymą į akcinę bendrovę perkelti į 2021 metų gruodį (buvo 2020 metų gruodis), „Lietuvos paminklų“ pertvarką į biudžetinę įstaigą – į kitų metų kovą (šių metų gruodis), „Lietuvos kino“ likvidavimą – į 2020 metų spalį (šių metų gruodis), Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros (RRA) ir „Leader“ centro likvidavimą – į šių metų gruodį (vasaris).

V.Sinkevičius nurodė, kad jau įsteigta viešoji įstaiga Lietuvos energetikos agentūra, o Radioaktyviųjų atliekų tvarkymo agentūra (RATA) prijungta prie Ignalinos atominės elektrinės, „Kelių priežiūra“ pertvarkyta į akcinę bendrovę, įgyvendinta ir dalis kitų numatytų sprendimų.

Susisiekimo ministerija prašymą atidėti jai pavaldžių įmonių pertvarką argumentavo tuo, kad įstatymų projektų paketas dėl valstybės įmonių pertvarkymo į akcines bendroves nėra priimtas, be to, procedūroms reikia daugiau laiko.

Finansų ministerija informavo, kad, jos nuomone, iki 2020 metų pertvarkyti Turto banką į uždarąją akcinę bendrovę galimybių nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas