Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 08 /13:12

Vyriausybinė komisija oficialiai pasiūlė atverti parduotuves ir paslaugas, bet neįvardija, nuo kada

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija pirmadienį nutarė siūlyti Vyriausybei atverti atskirą įėjimą turinčias parduotuves ir leisti teikti paslaugas. Kabinetas dėl to apsispręs jau pirmadienį, tačiau nuo kada galėtų veikti minimi verslai, dar neįvardijama.
Grožio salonai iki karantino
Grožio salonai iki karantino / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Atvėrimas numatytas dėl COVID-19 įvesto karantino atlaisvinimo plane, kurį Vyriausybė svarstys pirmadienį, pranešė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Šiandien Vyriausybės posėdžio metu bus apsispręsta dėl paslaugų ir prekybos klausimų“, – sakė ministrė.

Konkrečių galimų sprendimų įsigaliojimo datų ji neįvardijo.

„Kalbant apie konkrečius dalykus, aš noriu pažymėti, kad tai, kas susiję su prekyba ir paslaugomis, yra palikta spręsti Vyriausybei“, – kalbėjo A.Bilotaitė.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Agnė Bilotaitė
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Agnė Bilotaitė

15min žiniomis, Vyriausybė į posėdį rinksis 14.30 valandą.

Ministrė taip pat užsiminė, kad ekstremalių situacijų komisija siūlo atlaisvinimus ir maitinimo paslaugoms, tačiau neatskleidė, kokius.

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija siūlo karantiną švelninti skirtingais mastais – dalis atlaisvinimų vyktų nacionaliniu mastu, o dalis – atskirose savivaldybėse, kur susirgimų COVID-19 skaičius yra palyginti nedidelis.

Anot A.Bilotaitės, prekybos ir paslaugų atlaisvinimas galimas tik nacionaliniu mastu, nes, leidus šių sektorių verslams veikti atskiruose regionuose, jie rizikuotų tapti „traukos centrais“.

„Jeigu būtų priimtas sprendimas atlaisvinti prekybą arba paslaugas konkrečioje savivaldybėje, kur susirgimų skaičius yra nedidelis, (...) tai sukeltų tikrai galimą didžiulį susidomėjimą ir tai būtų traukos centras, į kurį žmonės stengtųsi patekti“, – sakė ministrė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Bilotaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Bilotaitė

Praėjusią savaitę Vyriausybė leido veikti slidinėjimo centrams, tačiau sukėlė erzelį dėl parduotuvių ir grožio salonų atvėrimo. Iš pradžių skelbusi, jog dėl to bus sprendžiama per Vyriausybės posėdį, šį klausimą ji galiausiai paliko nesvarstytą.

Tokie sprendimai sukėlė minėtuose sektoriuose dirbančių žmonių protestus, o smulkiojo verslo atstovai pareiškė ketinantys karantino ribojimus apskųsti teismui.

Ne maisto prekių parduotuvėms ir grožio salonams uždrausta veikti nuo pernai gruodžio vidurio, Vyriausybei smarkiai sugriežtinus karantiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas