Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Walmart“ pranešė apie stiprius pardavimus ketvirtąjį ketvirtį

„Walmart“ pranešė apie dar vieną stiprių pardavimų etapą koronaviruso pandemijos metu, taip pat apie reikšmingas investicijas į darbuotojų atlyginimų kėlimą ir technologijas, augant elektroninės prekybos paklausai.
„Walmart“
„Walmart“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mažmeninės prekybos milžinė, kuri pandemijos metu didelei daliai klientų pasiūlė „vieno langelio“ paslaugą, teigė, jog naujosios investicijos sustiprins programas, susijusias su elektronine prekyba, ir leis padidinti atlyginimus maždaug 425 tūkst. darbuotojų JAV.

Visgi šis pranešimas, apėmęs nuviliančius ketvirtąjį ketvirtį fiksuotus nuostolius ir lėtesnio JAV pardavimų augimo prognozę bei šiek tiek mažesnį pelną ateinančiais metais, smarkiai nusmukdė bendrovės akcijų vertę.

Nepaisant to, bendrovės generalinis direktorius Dougas McMillonas teigė: „Mūsų verslas yra stiprus ir mes jį dar labiau sustiprinsime taikydami tikslines investicijas, kad paspartintume augimą“.

„Walmart“ ketvirtojo ketvirčio nuostoliai siekė 2,1 mlrd. JAV dolerių, palyginti su 4,1 mlrd. JAV dolerių pelnu 2019-aisiais.

Pajamos išaugo 7,3 proc. iki 152,1 mlrd. JAV dolerių, kurias paskatino stiprus šventinis sezonas bei naujasis JAV vyriausybės skatinamasis paketas, patvirtintas 2020 metų pabaigoje.

Per visus 2020 metus „Walmart“ pelnas siekė 13,5 mlrd. JAV dolerių ir buvo 9,8 proc. mažesnis nei ankstesniais metais, o metinės pajamos šoktelėjo 6,7 proc. iki 524 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas