Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Waymo“ per naują finansavimo etapą pritraukė 2,5 mlrd. JAV dolerių

„Google“ patronuojamosios bendrovės „Alphabet“ autonominio vairavimo sistemų padalinys „Waymo“ trečiadienį pranešė, kad per naują finansavimo etapą iš „Alphabet“ ir kitų investuotojų pritraukė 2,5 mlrd. JAV dolerių.
„Waymo“
„Waymo“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Finansai

Grynųjų pinigų įliejimas įvyko praėjus keliems mėnesiams po „Waymo“ vadovo Johno Krafciko atsistatydinimo, sukėlusio nerimą, kad įmonė gali būti įstrigusi „ties žema pavara“, nepaisant kalbų apie „įgaunamą pagreitį“.

„Waymo“ yra viena iš kelių automobilių ir technologijų įmonių, kurios testuoja autonominio vairavimo sistemas, nors didelio masto gamyba dar nėra pradėta.

Pritrauktosios lėšos bus panaudotos „Waymo“ autonominio vairavimo technologijoms tobulinti ir įmonės komandai burti, pažymėjo įmonės vadovai Tekedra Mawakana ir Dmitris Dolgovas.

„Mes sutinkame su tais ekspertais, kurie sako, kad dirbtiniame intelekte nėra didesnio iššūkio, nei kurti ir diegti visiškai autonomines technologijas“, – sakoma D.Dolgovo ir T.Mawakanos pranešime.

„Esame dėkingi savo investuotojams, kad tiki šia misija, mūsų technologijomis ir mumis“, – priduriama pareiškime.

Pasak „Waymo“, tarp investuotojų, dalyvaujantys naujausiame finansavimo etape, yra „Alphabet“ ir rizikos kapitalo milžinė „Andreessen Horowitz“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas