Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Women Go Tech“ vėl kviečia moteris: „Vinted“ įsteigė 1000 nemokamų stipendijų

Mentorystės bei technologinio turinio sesijų programa moterims „Women Go Tech“ vėl imasi iniciatyvos mažinti technologijų industrijos specialisčių trūkumą – antrus metus iš eilės organizuoja nuotolinių mokymų programą „Atrask technologijas“.
Aliona Viršutienė
Aliona Viršutienė / „Vinted“ nuotr.

Programoje, kurios tikslas yra padėti atrasti technologijų sektorių kaip karjeros kryptį, kviečiamos dalyvauti moterys, norinčios susipažinti su IT pozicijomis, persikvalifikuoti ar susikurti asmeninį karjeros planą. Mokymų dalyvių skaičius neribojamas, o prasidėjus registracijai, kai kurios moterys turės galimybę programoje dalyvauti nemokamai ir gauti stipendiją – net 1000 iš jų įsteigė „Vinted“.

Siekia spręsti IT specialisčių trūkumo problemą

Programa „Atrask technologijas“ padeda moterims įgyti pradinių žinių apie IT bei inžinerijos sektorius, pristatyti rolių įvairovę bei paklausą rinkoje, padėti atrasti artimą sritį ir susiplanuoti pirmuosius aiškius žingsnius persikvalifikavimui. Pernai pirmą kartą Lietuvoje organizuotas programos sezonas surinko daugiau nei 6 tūkst. dalyvių, Latvijoje – daugiau nei 10 tūkst., o šiemet tikimasi pritraukti dar daugiau technologijų sektoriumi susidomėjusių moterų. Pirmojo sezono dalyvių apklausos duomenimis, ketvirtadaliui programą baigusių moterų mokymai turėjo reikšmingą poveikį karjerai, o 92 proc. dalyvių rekomenduotų programą ir kitoms.

Anot organizatorių, programa skirta visoms moterims, nepriklausomai nuo jų amžiaus, išsilavinimo, gyvenamosios vietos ar socialinės padėties. Kaip ir pirmąjį sezoną, šiemet dalyvių skaičius programoje nebus ribojamas, nes programa organizuojama nuotoliniu būdu. Mokymų pabaigoje visoms testą išlaikiusioms dalyvėms bus suteikiamas baigimo sertifikatas. Antrus metus iš eilės prie programos finansavimo prisideda filantropinis „Google“ padalinys „Google.org“.

„Technologijų sektorius sparčiai auga ir šiandien siūlo kone plačiausias karjeros galimybes. Tačiau skaičiuojama, kad Lietuvoje trūksta net keliolikos tūkstančių informacinių ir ryšių technologijų specialistų. Visgi, į tūkstančius atvirų, perspektyvių darbo vietų gerokai rečiau kandidatuoja moterys. Jau penktus metus „Women Go Tech” šioje srityje siekia pokyčio – džiugu, kad jo svarbą supranta ir šalies technologijų kompanijos. Sutelkę jėgas, ir vėl sugrįžtame su programa, skirta pažinti plačias technologijų pasaulio galimybes. Šis žingsnis, nors ir pats pirmasis, išties yra vienas svarbiausių“, – teigia iniciatyvos „Women Go Tech” vadovė Ūla Pociūtė.

Moterys gali pretenduoti į stipendijas

Šiemet mokymais susidomėjusioms moterims reikės sumokėti nedidelį vienkartinį dalyvės mokestį 7 savaičių programos išlaikymui padengti, tačiau kai kurios moterys gali pretenduoti į stipendijas. Iš viso stipendijas gali gauti 1240 moterų – 240 vietų programoje dovanoja įmonės „Luminor“, „Wix”, „Telia“, „Axioma“, „Transunion“, „Swedbank“, „Cognizant“ ir „Ignitis“. Net 1000 stipendijų įsteigė didžiausia Europos internetinė naudotų mados prekių prekybos platforma „Vinted“.

Į stipendijas galės pretenduoti moterys, norinčios pradėti karjerą, įsitvirtinti darbo rinkoje ar į ją sugrįžti, persikvalifikuoti. Nemokamą vietą programoje galės gauti vienišos mamos, esančios motinystės ar vaiko priežiūros atostogose, mamos, turinčios 3 ar daugiau vaikų, studentės, pastovaus darbo neturinčios moterys. Paraiškas užpildžiusios ir reikalavimus atitinkančios moterys į programą bus atrenkamos loterijos būdu. Stipendiją gavusios moterys galės pasinaudoti pilna mokymų programa.

„Svarbu paminėti tai, kad darbas technologijų srityje yra prasmingas – jame galima padėti milijonams žmonių, kasdien priimti kūrybiškus sprendimus. Vis dėlto pastebime tendenciją, kad nuo 2016 metų Lietuvoje polinkis rinktis informacinių ir ryšių technologijų studijų kryptis mažėja. Atsižvelgdami į šią problematiką, tikime, kad dabar kaip niekad svarbu kuo daugiau moterų skatinti jungtis prie tokių iniciatyvų kaip „Atrask technologijas“ ir prisidėti prie situacijos gerinimo. Be to, siekiame paskatinti moteris domėtis technologijomis ne tik kasdieniame gyvenime, bet ir kaip galimybe perspektyviai karjerai. Manome, kad Lietuvoje dar galima daug ką nuveikti, kad į technologijų pozicijas būtų įtraukta kuo daugiau moterų“, – sako „Vinted“ IT inžinerijos direktorė Aliona Viršutienė.

Registruotis dalyvauti programoje ji moteris skatina savo asmenine patirtimi – nors dabar užima vieno „Vinted“ IT skyrių vadovės pareigas, anksčiau patirties technologijų sektoriuje turėjo mažai. „Realybė tokia, kad tos moterys, kurios nepažįsta technologijų pasaulio, galimybę jame kurti karjerą neretai atmeta. Tačiau būtina atkreipti dėmesį, kad IT profesijos yra itin perspektyvios ir labai gerai apmokamos. Galbūt ši programa lems, kad IT sektoriuje atsiras daugiau pavyzdžių, kurie laužo stereotipus ir įkvepia, bei daugiau moterų galės sužinoti apie dinamišką technologijų pasaulį“ – sako A.Viršutienė.

Programoje – Lietuvos ekspertų paskaitos

Pernai surinkę per 6 tūkst. dalyvių, šiemet programos organizatoriai taip pat viliasi sulauksiantys didelio moterų susidomėjimo. „Pirmieji programos metai subūrė netikėtai didelę moterų bendruomenę. Dalis jų išties pasuko technologijų karjeros link ir, praėjus lygiai metams, jau užima savo pirmąsias pozicijas naujoje srityje. Šiemet dalyvių ir vėl lauks technologijų pasaulio ekspertų paskaitos bei aktualus, koncentruotas turinys, kurį ruošėme atsižvelgdami į geriausias pirmojo sezono patirtis. „Atrask Technologijas” kvies atlikti ir praktines užduotis bei taip „pasimatuoti” skirtingas specialybes, o galiausiai – susidaryti ir asmeninį karjeros planą“, – pasakoja „Women Go Tech” vadovė Ū. Pociūtė.

„Atrask technologijas“ programa startuoja rugpjūčio 17 d., o paskutinė paskaita įvyks rugsėjo 30-ąją. Per beveik du mėnesius, du kartus per savaitę dalyvių lauks naujos 45–60 min. trukmės paskaitos, kuriose savo žiniomis dalinsis ekspertai iš įvairiausių technologijų kompanijų Lietuvoje. Jų misija – pristatyti 10 skirtingų technologijų krypčių, padėti susidaryti asmeninį karjeros planą bei duoti tvirtą startą galimiems karjeros pokyčiams.

Programos metu dalyvės galės sužinoti apie produkto valdymą, verslo analitiką, duomenų analitiką, programavimą, duomenų saugumą ir kitas IT roles bei sritis. Be to, sekdamos technologijų ir inžinerijos įmonių personalo ekspertų patarimais galės susikurti CV, išmokti, kaip tvarkyti savo „LinkedIn“ paskyrą. Programa vyks lietuvių kalba, o registruotis joje dalyvauti moterys jau gali projekto tinklalapyje: https://womengotech.com/atrask-technologijas/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi