Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Youtube“ kūrėjams išmokėjo 30 mlrd. dolerių: kiek uždirba populiariausi lietuviai?

Uždraudus pramogas ir daugiau laiko leisdami namuose žmonės atsigręžė į internetą. Poilsis prie ekranų dar labiau išpopuliarino kompiuterinius žaidimus, mokamų filmų svetaines, tinklalaides bei kitokį videoturinį. Pernai, kai dauguma verslų susidūrė su iššūkiais ar net balansavo ant bankroto ribos, videokūrėjams prasidėjo aukso amžius.
P.Mikolaitis, V.Grincevičius, M.Stonkus
P.Mikolaitis, V.Grincevičius, M.Stonkus / 15min nuotr.

„Youtube“ platforma pranešė per pastaruosius trejus metus turinio kūrėjams išmokėjusi daugiau nei 30 mlrd. JAV dolerių. Taip įvyko todėl, kad masiškai radosi naujų kanalų, o dėl jų didėjo ir reklamos įkainiai. Pernai padvigubėjo kūrėjų, norinčių prisijungti prie „Youtube“ partnerių programos ir užsidirbti iš platformos siūlomų trumpų reklamų laidose.

Norint gauti teisę skelbti keleto ar keliolikos sekundžių reklaminius klipus savo kuriamame kanale, būtina atitikti nustatytus reikalavimus. Pirmiausia, kad „Youtube“ leistų „Google Ads“ vadinamoms reklamoms pasirodyti įrašuose, jų trukmė turi būti ne trumpesnė nei 8 minutės. Taip pat kanalo reikalaujama būti surinkus ne mažiau nei 4 tūkst. valandų turinio peržiūrų per pastaruosius metus ir ne mažiau nei 1 tūkst. prenumeratorių. Tokie skaičiai neatrodo dideli populiariems lietuviško turinio kūrėjams, prenumeratorius skaičiuojantiems šimtais tūkstančių, o peržiūras milijonais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas