Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Žaboliui ir partneriams“ leista įsigyti „Šviesą“

Investicijų bendrovės „Žabolis ir partneriai“ valdoma bendrovė „Snowball.xyz“ galės netiesiogiai įsigyti po 100 proc. vadovėlių ir mokomosios literatūros leidyklos „Šviesa“, įmonių „Edukacinio turinio sprendimai“, „Mokomasis turinys“ ir 70 proc. įmonės „Ateities pamoka“ akcijų, tačiau tik su tam tikromis sąlygomis, nusprendė Konkurencijos taryba.
Leidiniai
Leidiniai / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Verslas Šviesa

Anot jos, „Snowball.xyz“ negalės sieti elektroninio dienyno ir skaitmeninio mokomojo turinio pardavimų, turės leisti konkurentams integruoti jų produktus su bendrovės „Tavo mokykla“ valdomo elektroninio dienyno paslauga ir „Ateities pamokos“ valdomomis skaitmeninėmis mokymo priemonėmis.

Pasak tarybos, sandorio dalyviai yra didžiausi elektroninio dienyno (išskyrus darželius) ir skaitmeninio mokomojo turinio pardavimo rinkose. Jau dabar jie patiria ribotą konkurencinį spaudimą iš kitų rinkos dalyvių, nes mokyklos, kurios privalo įsigyti e. dienyno paslaugas, dažniau renkasi jų produktus, o ne konkurentų.

„Atsižvelgiant į tai, tikėtina, kad sandorio šalys galėtų apriboti elektroninio dienyno ir skaitmeninio mokomojo turinio tiekėjų galimybes konkuruoti“, – nurodė taryba.

„Snowball.xyz“ papildomai įsipareigojo laiku informuoti konkurentus apie galimas integracijas. Jos įsipareigojimus prižiūrės Konkurencijos tarybos patvirtintas patikėtinis. Be jo sandoris negalės įvykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas