Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žemaitijos sostinėje statomas farmacijos fabrikas

Telšių miesto pramoniniame rajone, Kalnėnų gatvėje, UAB „Escolit“ užsakymu UAB „Rudesta“ pradėjo statyti gamybos ir pramoninės paskirties pastatą, kuriame bus kuriami ir gaminami farmacijos produktai. UAB „Escolit“ įkūrė Lietuvos ir Ukrainos akcininkai, siekdami vystyti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklą medicinos ir farmakologijos srityse.
Šioje vietoje Telšiuose bus kuriami ir gaminami farmacijos produktai.
Šioje vietoje Telšiuose bus kuriami ir gaminami farmacijos produktai. / Giedros Akavickienės nuotr.

UAB „Escolit“ direktorė Virginija Jasevičienė prisiminė sunkų įmonės kelią. Dar 2015 metais bendrovė pradėjo statyti farmacijos produktų kūrimo ir vystymo laboratoriją. Tačiau politinė-finansinė krizė Ukrainoje sutrukdė akcininkų galimybę finansuoti laboratorijos statybą, todėl projekto įgyvendinimas buvo laikinai sustabdytas. 2016 metų pradžioje pavyko pritraukti naujus investuotojus, turinčius pakankamas finansines galimybes toliau plėtoti projektą.

Šių metų pabaigoje įmonė atnaujino farmacijos produktų kūrimo ir vystymo laboratorijos statybas iš nuosavų lėšų ir planuoja jas baigti 2017 metų gruodžio mėnesį.

Kaip minėjo V.Jasevičienė, UAB „Escolit“ akcininkai turi sėkmingą patirtį inicijuojant ir įgyvendinant mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektus bei ilgametę patirtį bendradarbiaujant su Europos, JAV ir Australijos specialistais. Kartu su JAV kompanijos įsteigta įmone UAB „Infoklinika”, UAB „Escolit“ inicijuojamas projektas yra skirtas sukurti vaistų nuo Alzheimerio ligos išradimo technologiją, naudojant fenotipinį patikrinimą iš pacientų gautų ląstelių modeliuose.

„Projekto partneris – UAB „Infoklinika“, įsteigta JAV kompanijos, vykdančios biologinius tyrimus ir vaistų kūrimą genetikos, genomikos, proteomikos ir metabolomikos srityse, turinčios didelę tokios veiklos patirtį bei sėkmingai sukurtus ir išvystytus sprendimus pagrindinėms pasaulio biotechnologijų ir farmacijos milžinėms. Partneris kartu su pareiškėju vykdys visas projekto mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklas, o šių įmonių tyrėjai yra pasaulyje pripažinti mokslininkai, sukūrę daug unikalių sprendimų“ , – teigė UAB „Escolit“ direktorė Virginija Jasevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas