Žiniasklaida: Klaipėdos uostas griaus laivų stebėjimo bokštą, vietoje jo – vandenilio gamybos stotelė

Klaipėdos uosto direkcija ruošiasi griauti prie Naujosios perkėlos į Smiltynę esantį 1992 metais pastatytą šiuo metu avarinės būklės bokštą, kuriame anksčiau buvo įsikūrusi laivų eismo tarnyba.
Klaipėdos uosto vartai
Klaipėdos uosto vartai / Klaipėdos uosto nuotr.

Planuojama, kad 2025 metais šioje vietoje pradės veikti vandenilio gamybos stotelė, trečiadienį skelbia „Vakarų ekspresas“.

„Paskaičiavome, kad remontuoti jo neverta, nes 400 kv. metrų ploto bokšte dirbo tik trys Saugios laivybos administracijos darbuotojai, penki–šeši locmanai ir įrengta radiolokacinė antena. O jo remontas atsieitų apie 100 tūkst. eurų. Be to, bokštas turi tik vietines nuotekas, jo pajungimas į miesto nuotekų sistemą kainuotų dar apie 100 tūkst. eurų. Todėl pasirinkta alternatyva bokštą griauti”, – „Vakarų ekspresui“ sakė uosto vadovas Algis Latakas.

Gegužės pabaigoje Klaipėdos jūrų uosto direkcijai skirta 4,8 mln. eurų Europos Sąjungos parama vandenilio gamybos plėtrai.

Uoste planuojama įdiegti elektrolizerį su įranga, skirtą vandenilio gamybai. Visa projekto vertė siekia 7 mln. eurų, o jo įgyvendinimo pradžia numatyta 2024 metų pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas