Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žiniasklaida: nutekinti dokumentai rodo beprincipę „Uber“ plėtros taktiką

Bendrą tyrimą atlikusių žiniasklaidos priemonių sekmadienį paviešinti dokumentai rodo, kad įgyvendindama beveik prieš dešimtmetį prasidėjusią sparčią pasaulinę plėtrą, pavėžėjimo paslaugų milžinė „Uber“ taikė abejonių dėl etiškumo keliančią ir galimai neteisėtą taktiką.
Pavėžėjas
Pavėžėjas / 123RF.com nuotr.

„Uber“ failais“ pramintas tyrimas, kuriame dalyvavo dešimtys naujienų organizacijų, parodė, jog įmonės istorijos pradžioje buvo atvejų, kai bendrovės atstovai išnaudodavo smurtą, kurio nepatenkinti taksi pramonės atstovai imdavosi prieš „Uber“ paslaugas teikusius vairuotojus, siekdami gauti paramos iš visuomenės ir oficialių institucijų, bei kad vengė reguliavimo institucijų užkariaudami naujas rinkas.

Informacija gauta iš 124 tūkst. 2013–2017 metais datuotų dokumentų, kuriuos iš pradžių gavo britų dienraštis „The Guardian“, o tada jais pasidalijo su Tarptautiniu tiriamosios žurnalistikos konsorciumu (ICIJ).

Tarp gautų dokumentų yra vadovų vienas kitam siųsti pranešimai ir el. laiškai, įskaitant vieno iš įkūrėjų ir buvusio generalinio direktoriaus Traviso Kalanicko, kuris 2017 metais buvo priverstas atsistatydinti dėl kaltinimų taikius šiurkščią valdymo praktiką ir daugybės seksualinio bei psichologinio priekabiavimo įmonėje epizodų, susirašinėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas