Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Zubr Capital“ paskelbė apie naują investicinį fondą IT įmonėms

Per artimiausius 5 metus fondas planuoja investuoti į 10-15 įmonių, kurios atitiks fondo strategiją, o vidutinės investicijos į vieną projektą sieks nuo 2 iki 10 mln. JAV dolerių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kompiuteris
Kompiuteris / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Verslas Finansai

Investicijų bendrovė „Zubr Capital“ paskelbė, apie naują „Zubr Capital Fund II“ fondą, kuris investuos į IT įmones, plėtojančias verslą Vakarų Europoje, įskaitant Lietuvą. Fondo investuotojai – sėkmingi verslininkai, jau daug metų gyvenantys ir dirbantys Vakarų Europoje, Izraelyje, Kipre, Jungtinėje Karalystėje. Pirmojo investavimo etapo suma – 96 mln. JAV dolerių. Planuojama, kad antrojo etapo metu prie fondo prisijungs tarptautiniai investiciniai bankai, o tada fondo dydis turėtų siekti iki 120-150 mln. JAV dolerių.

„Šiandien Lietuvoje formuojasi puiki inovatyvaus verslumo ugdymo sistema. Tai tikras Šiaurės Europos technologijų įmonių plėtros centras, kuriame kuriasi sėkmingi verslai. Matome, kad dedama daug pastangų, norint pritraukti įmones iš Rytų Europos. „Zubr Capital“ per fondą „Zubr Capital Fund II“ yra pasiruošusi padėti šioms įmonėms reikalingomis investicijomis ir kompetencijomis tolesnei plėtrai tarptautinėje rinkoje“, – komentuoja „Zubr Capital“ biuro Lietuvoje atstovas, partneris ir investicijų direktorius Viktor Denisevič.

Atrankos kriterijai įmonėms, į kuriuos bus atsižvelgta – patyrusi komanda, gebėjimas plėsti verslą ir pasiteisinęs verslo modelis. Planuojama, kad vidutinė investicijų suma vienai įmonei sieks nuo 2 iki 10 mln. JAV dolerių. Fondo strategija numato mažumos akcijų paketo išpirkimą ir investicijas į įmonės plėtrą. Visų pirma, fondas investuoja į talentingus verslininkus ir jų komandą, todėl nori išlaikyti kontrolinį įmonės savininko akcijų paketą. Iš viso per 5 metus planuojama investuoti į 10-15 IT įmonių, kurios parodys didelį augimo potencialą.

„Mes patys nustatome prielaidas dabartinio fondo sėkmei. Pirma, tai pasaulinė tarptautinė verslo skaitmeninės transformacijos tendencija. IT paslaugų paklausa visose pramonės šakose tik didės. Antra, dėl pandemijos jau dabar paspartinti visi skaitmeninimo procesai. Ir trečia, pastebima tendencija, kai IT įmonės kuria biurus Rytų Europoje, o jų klientai ir pardavimų skyriai yra Vakarų Europoje ir JAV. Tokį potencialą turinčios įmonės mus ypač domina. „Zubr Capital“ turi didelę pardavimų ir rinkodaros organizavimo patirtį Vakarų Europoje, tai kompetencija, kuri gali būti naudinga daugeliui įmonių“, – investavimo strategiją komentuoja „Zubr Capital“ generalinis direktorius Oleg Khusaenov.

„Zubr Capital Fund II“ investuojamoms įmonėms planuoja pritaikyti per darbo metus sukauptą patirtį: verslo plėtros modelius, rinkodaros ir pardavimų organizavimą Vakarų Europoje, perėjimą nuo klasifikuoto prie sandorio modelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas