Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„EIKA“ grupė išperka pusę Šiaulių karinio miestelio obligacijų

Šiandien, spalio 28-ą dieną, „EIKA“ grupei priklausanti įmonė UAB „Partnerystės projektai keturi“ išperka pusę 8 mln. eurų emisijos ir išmoka investuotojams sukauptas palūkanas. Ši emisija buvo išplatinta 2023 m. balandį ir yra skirta finansuoti gynybinės infrastruktūros objektą Šiauliuose. Obligacijų išpirkimo data – 2026 m. balandžio 28 d., su galimybe dalį emisijos išpirkti anksčiau laiko.

Šiaulių karinio miestelio statybos buvo baigtos šių metų balandį – tada objektas buvo sėkmingai perduotas LR Krašto Apsaugos Ministerijai. Gautos pajamos iš projekto vystymo ir statybų, kaip ir planuota, suteikė galimybę išpirkti pusę šios emisijos. „EIKA“ grupei priklausanti įmonė UAB „Partnerystės projektai keturi“ ir toliau sėkmingai šį objektą aptarnaus ateinančius 12 metų pagal viešosios ir privačios partnerystės sutartį, teikdama įvairias paslaugas, kaip patalpų priežiūra, valymas ir pan.

Ši emisija yra kotiruojama pagrindiniame obligacijų sąraše „Nasdaq Baltic“ rinkoje. Emisiją išpirko Baltijos šalių pensijų ir investiciniai fondai, kuriuos valdo trys investicinių fondų valdytojai: UAB „SEB investicijų valdymas“ ir UAB „Swedbank investicijų valdymas“ Lietuvoje bei „CBL Asset Management“ IPAS Latvijoje.

„Esame dėkingi mūsų potencialu patikėjusiems Baltijos šalių pensijų ir investicijų fondams. Tai unikalus obligacijų emisijos atvejis, kai pirmą kartą Baltijos šalių pensijų fondai kartu tiesiogiai investavo į plėtojimo projektą, skirtą regiono saugumo infrastruktūros stiprinimui. Be to, tai trečias kartas per keletą metų, kai mūsų grupe patiki kapitalo rinkų investuotojai. Šį kartą „EIKA“ grupe patikėjo instituciniai investuotojai“, – sako Domas Dargis, „EIKA“ grupės generalinis direktorius.

Tai – ne vienintelis „EIKA“ grupės vystomas gynybinės infrastruktūros projektas. Grupei priklausanti „EIKOS statyba“ 2024 m. rugpjūtį laimėjo konkursą įgyvendinti 125 mln. eurų vertės karinio miestelio Rūdninkuose pirmojo etapo projektavimo ir statybos darbus.

„Tokie projektai ne tik mums, bet ir užsienio investuotojams parodo, kad tikime šio regiono ateitimi, jo saugumu ir finansine sėkme, kad verta čia nukreipti savo investicijas“,  – sako D. Dargis.

Kaip buvo skelbta rugsėjį, „EIKA“ grupė išpirko 5 mln. eurų obligacijų emisiją. Lapkritį artėja kitos „EIKA“ grupės 5 mln. eurų emisijos išpirkimo terminas. Dėl sprendimo išpirkti ar refinansuoti bus sprendžiama artimiausiu metu, atsižvelgiant į grupės kapitalo poreikį naujoms investicijoms ir ateities projektams.

Be šios karinio miestelio emisijos, šiuo metu „EIKA“ grupės bendrovės taip pat yra išleidusios obligacijas projektinių bendrovių lygyje projektams „Užupio personos“ (1 mln. eurų) ir „Jasinskio2“ (3 mln. eurų), kurios buvo išleistos per obligacijų platformą „BeMyBond“.

Šaltinis: https://sc.bns.lt/view/item/494898

Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai