Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„EIKA“ grupės valdomoje Kėdainių LEZ atidaryta dviračių gamybos įmonė „Pon.Bike“

Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ), kurią jau dešimtmetį valdo „EIKA“ grupė, atidaryta vieno iš pasaulio dviračių pramonės lyderių „Pon.Bike“ gamykla.

Naujoje moderniausioje „Pon.Bike“ gamykloje bus gaminami tokių žinomų prekės ženklų kaip „Gazelle“, „Kalkhoff“, „Focus“ ir „Urban Arrow“ dviračiai. „EIKA“ grupė tikisi, kad ši aukščiausius šiuolaikinius reikalavimus atitinkanti gamykla bus įkvepiančiu pavyzdžiu nustatant naujus standartus visai šios srities pramonei.

„Lygiai prieš dešimtmetį, bendrovėms „EIKA“ ir „Progresyvūs verslo sprendimai“ sujungus savo žinias ir jėgas, buvo pradėta valdyta Kėdainių laisvoji ekonominės zonos teritorija. Pamenu, kad tuo metu aplinkoje buvo mažai tikinčių mūsų sėkme ir galimybėmis pritraukti didesnius investuotojus. Pirmaisiais valdymo metais mus vis lygino su senosiomis LEZ teritorijomis, veikiančiomis dešimtmečiais, dažnai pasigirdavo abejojančių, ar tikrai verta regionuose steigti LEZ. Tačiau dabar galime drąsiai teigti, kad „Pon.Bike“ gamyklos atidarymas yra ir mūsų jubiliejinio pirmojo dešimtmečio šventė su puikiu dešimtmečio rezultatu, t.y. pasaulinio dviračių gamintojo gamyklos atidarymu“, – sako „EIKA“ Infrastruktūros plėtros departamento direktorius Artūras Klangauskas.

Pasak jo, šiuo laikotarpiu skaičiuojamos investicijos, viršijančios 115 mln. Eurų. „Šios investicijos paklojo tvirtą pamatą ateinantiems metams, per kuriuos įmonės papildomai sukurs 500 naujų darbo vietų bei pritrauks virš 50 mln. eurų investicijų įmonėms, jau esančioms Kėdainių LEZ teritorijoje “, – sako jis.

Šaltinis: https://sc.bns.lt/view/item/491599

Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas