Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip tinkamai pasirinkti šventės erdvę? Atskleidė klaidas, kurios svečių nenudžiugins

Vestuvės, gimtadienis, krikštynos, o gal ir įmonės renginys – daugeliui bent kartą tenka tapti tokių švenčių dalyviu, o kai kuriems – net jų organizatoriumi. Ir nors dažnai manome, kad svarbiausias sėkmingo renginio elementas yra kokybiškas laikas ir prisiminimai, sukurti su artimiausiais žmonėmis, kur kas dažniau esminiu faktoriumi tampa visai kas kita – renginio vieta. Kodėl būtent ji šventei suteikia ypatingą nuotaiką ir kokių klaidų vengti, kad ilgai lauktų akimirkų neapkartintų prastai pasirinkta erdvė? Patarimais dalinasi Ieva Petrošienė, viena iš kavos skrudyklos „Backstage Roasters“ bei kavinės „Backstage Cafe“ įkūrėjų, savo verslo erdves mielai atveriančių ir privatiems renginiams.

Renginio erdvės dydis, išdėstymas bei detalė, kurią pamiršta ne vienas

3 svarbiausi dalykai, kuriuos renkantis renginio vietą apsvarstyti ne tik rekomenduojama, bet ir būtina – tai svečių skaičius, renginio pobūdis ir jam reikalingas plotas. Tokie renginiai kaip vestuvės ar gimtadieniai paprastai trunka ne vieną valandą, tad svarbu įvertinti ne tik sėdimų vietų poreikį, bet ir tai, ar salėje pakaks erdvės laisvam judėjimui, šokiams, kitoms šventės metu vykstančioms veikloms.

Erdvės dydį gali padiktuoti ir pati šventė – pavyzdžiui, mažesni ir trumpesni renginiai sėkmingingiausi jaukioje, intymioje aplinkoje. Tą patvirtina ir I. Petrošienė: „Renginio tipas – dažniausias atspirties taškas, nuo kurio pradedame pokalbį su besikreipiančiu asmeniu. Išklausius jo planų, pasiūlome vieną iš trijų turimų lokacijų. Pavyzdžiui, vestuvėms ar kitoms šventėms, kuriose dalyvauja daug svečių, dažnai pasirenkamos mūsų kavos skrudyklos patalpos renginiams, kurios talpina daugiausiai žmonių. O jei organizatorius rengia mažesnę šventę – pavyzdžiui, gimtadienį, įmonės vakarėlį ar nedideles vestuves, rekomenduojame jau mažesnes, jaukesnes erdves kavinėse.“

Ar renginio vieta patogi tik jums, ar ir svečiams bei aplinkiniams?

Tapdami renginio organizatoriais, paprastai pasirenkame renginio vietą, kuri pirmiausia patogi mums. Tiesa, būtent svečiams kvietimą į šventę neretai apkartina žinia, kad greitai atvykti pasirinktu transportu bus sudėtinga ar vietos automobilių stovėjimo aikštelėje pristigs.

Ne mažiau svarbu atsižvelgti ir į triukšmo lygį. Jei pasirinktą erdvę supa gyvenamieji pastatai, pramogos, besitęsiančios iki vėlumos, aplinkinių gyventojų tikrai nedžiugins, o galiausiai keblumų gali sukelti ir šventės dalyviams. „Renginių organizatoriams, kurie planuoja ramią šventę, paprastai rekomenduojame lokacijas senamiestyje, nes jos lengvai pasiekiamos iš bet kurio kampelio, todėl tampa puikiu susitikimo tašku kiekvienam šventės svečiui. Bet jei svarbiausias prioritetas – galimybė progą paminėti triukšmingiau, verta apsvarstyti atokesnes erdves, kuriose atsipalaiduodami patys nesukeltumėte nepatogumų kitiems,“ – pataria „Backstage Roasters“ atstovė, – „pavyzdžiui, jei tokios vietos ieškote Vilniaus mieste, viena iš galimų idėjų – dairytis į naujam gyvenimui prikeltas gamyklų patalpas.“

Renginio vietos interjeras – tai, kas sutaupys ir laiko, ir resursų

Tinkamai pasirinkta erdvė, kurioje jau dominuoja mėgstami interjero sprendimai, gali ne tik padėti lengviau sukurti pageidaujamą šventės atmosferą, bet ir sutaupyti laiko bei išteklių dekoravimui. Renkantis renginio vietą, svarbu įvertinti, ar jos interjeras dera su jūsų šventės tema ir vizija – jei vieta jau pasižymi stilingu, kokybišku ir, svarbiausia, jums patinkančiu dizainu, prireiks mažiau pastangų dekoracijoms, o tai reiškia ir mažiau išlaidų. „Daug smagiau švęsti erdvėje, kuri yra artima savo stiliumi, tai palengvina ir patį pasiruošimą, praturtina laiką renginio metu, galiausiai ir nuotraukos su gražiausiomis akimirkomis tampa daug mielesnės. Pastebėjome tendenciją, kad mūsų erdves, kuriose dominuoja industrinis stilius ir estetika, dažnai renkasi žmonės, vertinantys itin šiltą, jaukią atmosferą,“ – erdvės interjero svarbą akcentuoja ir dažna tendencija dalinasi Ieva.

Svarbi ne tik erdvė, bet ir joje kuriamos akimirkos

Renkantis vietą savo šventei, verta atsižvelgti ne tik į jos dydį ar išvaizdą, bet ir į papildomas galimybes, kurias erdvė atveria. Kai kurios renginių vietos siūlo jau ne tik užkandžius, gėrimus ar sočią vakarienę, bet ir gyvą muziką, degustacijas ar net edukacines veiklas, nepaliekančias nei abejingų, nei nuobodžiaujančių. Kaip pastebi „Backstage Roasters“ įkūrėja, vis daugiau žmonių ieško ne vien vietos šventei, bet ir visapusiško sprendimo – nuo maitinimo iki pramogų: „Dažnai žmonės atkeliauja ne tik norėdami gražių patalpų, bet ir įdomių veiklų šventės metu. Kadangi didžiąją dalį laiko mūsų erdvėse gyvena kava, o lankosi kavos mėgėjai, renginių metu taip pat nenutolstame nuo to, kas artima mums. Pavyzdžiui, ieškantiems išties unikalios patirties savo renginyje, siūlome kavos degustaciją.“

Pasirinkę renginio vietą, kuri ne tik atliepia jūsų poreikius, bet ir suteikia papildomų galimybių bei veiklų, užtikrinsite, įspūdžių kupiną šventę ir nepamirštamą patirtį tiek jums, tiek ir svečiams. Juk būtent tai ir lemia sėkmingos šventės paslaptį – erdvė, kuri ne tik komfortiška, bet ir kurianti prisiminimus, dar ilgai lydinčius po šventės.

Šaltinis: https://sc.bns.lt/view/item/492961

Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas