Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaune praūžė penktasis „Volfas Engelman Oktoberfestas“: šventinis ritualas, bavariškos tradicijos ir princo vizitas

Rugsėjo 20–21 dienomis Kauno gyventojus ir miesto svečius švęsti kvietė penktasis „Volfas Engelman Oktoberfestas“, kuris pritraukė gausų būrį šventiškai nusiteikusių dalyvių, sukūrė tradicinę Bavarijos atmosferą. Dviejų dienų renginyje netrūko ne tik autentiškų bavariškų patiekalų, gaivių gėrimų ir gyvos muzikos, bet ir bavariškų, iš garsiosios Miuncheno šventės atkeliavusių tradicijų. Pasak čia viešėjusio Bavarijos princo, Kauno „Oktoberfestas“ vėl tapo tikra bavariškos kultūros ir puikiai organizuotos šventės sostine Lietuvoje.

Šių metų „Oktoberfesto“ šventę Kaune pradėjo pirmą kartą Lietuvoje surengtas išskirtinis šventinis ritualas, kai gėrimų statinė buvo atgabenta žirgo traukiama puošnia karieta – šis reginys, atkeliavęs tiesiai iš daugiau nei 200 metų organizuojamo festivalio Miunchene, sužavėjo šventės svečius.

Šventėje dalyviai džiaugėsi ne tik puikiai organizuotu renginiu, bet ir gausiais bavariškais patiekalais, tokiais kaip tradicinės Bratwurst dešrelės, sultinga karka bei minkštieji breceliai, kurie derėjo su specialiai šventei išvirtais gėrimais. Gyva grupės „Allegretto band“ muzika ir speciali DJ programa užtikrino nepamirštamą atmosferą, kurią lydėjo šokiai ant suolų ir visų bendrai trauktos dainos.

„Jau penktus metus iš eilės galime pasiūlyti žmonėms ne tik puikią atmosferą, bet ir autentišką bavarišką patirtį. Kiekvienais metais matome, kaip auga šios šventės populiarumas Lietuvoje. Praėjusiais metais Kauno „Oktoberfestą“ aplankė apie 5 tūkst. linksmai nusiteikusių dalyvių, o šiemet jų skaičius siekė beveik 6 tūkst. Džiaugiamės, kad žmonės ne tik dalyvauja šventėje, bet ir jai ruošiasi – kasmet vis daugiau dalyvių atvyksta pasipuošę tradiciniais bavariškais kostiumais, ir tai sukuria dar šventiškesnę nuotaiką“, – sako bravoro vadovas Marius Horbačauskas.

Kaune vykstantis „Oktoberfestas“ – didžiausia bavariškų tradicijų šventė Baltijos šalyse ir vienintelė Lietuvoje, turinti karališkosios šeimos palaiminimą.

„Praėjusių metų šventėje lankėsi princas Karl von Bayern kartu su žmona, o šiais metais šventę aplankė Jo Karališkoji Didenybė Prinz Luitpold von Bayern. Tad galima teigti, jog mūsų organizuojamas „Oktoberfestas“ – pagrindinė bavariškų tradicijų šventė Lietuvoje“, – teigia M. Horbačauskas.

Kitąmet „Volfas Engelman Oktoberfestas“ planuoja sugrįžti dar didesniu mastu, nes šventė tapo neatsiejama Kauno miesto kultūros dalimi, pritraukianti tiek vietos gyventojų, tiek svečių iš visos Lietuvos ir šalių kaimynių.

Karališkasis Bavarijos palaikymas

Šių metų Kauno „Oktoberfesto“ šventė dar kartą įtvirtino stiprią bravoro „Volfas Engelman“ ir Bavarijos karališkosios šeimos partnerystę. Jo Karališkoji Didenybė Bavarijos princas Luitpold – ilgametis aludarystės tradicijų puoselėtojas, kurio šeima ir pradėjo tradicinio Miuncheno „Oktoberfesto“ tradiciją. Ši partnerystė užsimezgė pernai, kai buvo pasirašyta oficiali sutartis, leidžianti bravorui „Volfas Engelman“ virti ypatingą karališką gėrimą pagal griežtą Bavarijos alaus grynumo įstatymą, kurio kokybę prižiūri pats princas.

„Esu labai patenkintas tuo, kaip puikiai Kaune verdami mūsų tradiciniai gėrimai. „Volfas Engelman“ aludarių komanda demonstruoja meistriškumą ir dėmesį kokybei, kurio reikalauja mūsų karališkosios aludarystės tradicijos. Jie geba išlaikyti mūsų nustatytus tikrai aukštus standartus, dėl to ši partnerystė tęsiasi ir sėkmingai plečiasi“, – pasakojo Jo Karališkoji Didenybė Bavarijos princas Luitpold.

Princas pridūrė su malonumu stebintis, kaip „Volfas Engelman“ ne tik skleidžia Bavarijos aludarystės paveldą Lietuvoje, bet ir kasmet tobulėja. Ir pabrėžė, kaip vietinė Lietuvos aludarių tradicija ir bavarų aludarystės meistriškumas puikiai veikia kartu.

„Mane labai sužavėjo ir Kauno „Oktoberfesto“ šventė. Renginio atmosfera buvo puiki, mane supo daugybė linksmai nusiteikusių, pasipuošusių žmonių, besimėgaujančių bavariškomis tradicijomis. Labai nekantrauju pamatyti, kaip festivalis keisis ir augs bėgant metams, – tikiu, kad jau kitąmet išvysime jį dar labiau patobulėjusį ir su dar daugiau bavariškų tradicijų“, – įspūdžiais dalijosi Jo Karališkoji Didenybė.

Tvarka – neatsiejama šventės dalis

Šiųmetėje šventėje Kaune ypatingas dėmesys buvo skirtas ne tik linksmybėms, bet ir tvarkai užtikrinti. Anot M. Horbačausko, organizuojant renginį buvo pasirūpinta kiekviena detale – nuo nepriekaištingo šventės teritorijos švaros palaikymo iki gausių apsaugos pajėgų, kurios rūpinosi, kad dalyviai galėtų saugiai mėgautis šventiniais vakarais ir smagiai šokti skambant gyvai bavariškai muzikai.

„Pasirūpinome, kad kiekvienas renginio dalyvis galėtų mėgautis švente švarioje ir saugioje aplinkoje. Didžiuojamės, kad sugebėjome perimti ne tik Bavarijos linksminimosi tradicijas, bet ir tą išskirtinį vokiečių organizuotumą, kurio taip siekiame savo šventėse“, – teigia bravoro vadovas.

Šaltinis: https://sc.bns.lt/view/item/492579

Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas