Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Letsinvest“ sutelkė rekordinę 5 mln. eurų sumą, skirtą finansuoti vieną didžiausių saulės parkų Lietuvoje

Sutelktinio finansavimo platformoje „Letsinvest“ investuotojų bendruomenė sutelkė 5 mln. eurų paskolą, kurios lėšomis bus finansuojamas „Saulės grąžos“ pastatytas Vynupės saulės parkas. Tai rekordinė suma sutelkta pavienių investuotojų per vieną finansavimo etapą – anksčiau tokio dydžio paskolas verslui Lietuvoje teikdavo tik bankai ar kitos didžiosios finansų institucijos. 

5 mln. eurų paskolą, skirtą finansuoti vieną didžiausių saulės parkų Lietuvoje, platformoje investuotojai sutelkė labai greitai – vos per penkias dienas. Pasak „Letsinvest“ valdybos pirmininko Vytenio Kindurio, tai rodo, kad pinigų rinkoje yra, o panašių gerai parengtų ir kruopščiai investavimo specialistų atrinktų konservatyvios rizikos ir solidžios grąžos projektų trūksta.

„Verslo finansavimui ir investavimui atveriame naujas duris. Ilgą laiką buvo gajus mitas, kad sutelktinis finansavimas tinka tik mažiems projektams, kad per platformas investuojama tik nedidelėmis sumomis, kad didelius projektus pajėgūs finansuoti tik bankai ar plačiai žinomos finansų įstaigos. Sėkmingai finansuodami vieną didžiausių saulės parkų Lietuvoje, mes parodėme, kad jei verslas nori finansuoti kokybiškus projektus, mūsų investuotojų klubas tai gali padaryti labai greitai“, – sako V. Kinduris.

6 mėnesių laikotarpiui „Letsinvest“ suteikta 5 mln. eurų paskola, skirta saulės parko vystytojo finansiniams įsipareigojimams refinansuoti. Projekto vystytojas yra viena iš didžiausių saulės energetikos įmonių Lietuvoje UAB „Saulės grąža“, kartu su dukterine įmone UAB „Saulės grąžos parkai 2“ pastačiusi 14 MW galios saulės elektrinių parką Panevėžio rajone, Vynupės kaime.

„Tokio tipo finansavimą išbandėme pirmą kartą, tikėjomės surinkti maksimalią sutelktinio finansavimo būdu galimą finansuoti sumą – 5 mln. eurų. Labai džiaugiamės, kad investuotojai įvertino projekto patrauklumą ir per penkias dienas sutelkė reikiamą sumą. Man tikrai unikalu atrodo, kad prie šio atsinaujinančios energetikos projekto investuotojai prisidėjo ir keliais tūkstančiais, ir keliais šimtais tūkstančių eurų. Tai yra didelis šios platformos ir kartu sutelktinio finansavimo privalumas“, – sako UAB „Saulės grąža“ direktorė Deiminta Noreikienė.

Anot „Letsinvest“ valdybos pirmininko V. Kindurio, šio projekto finansavimas sulaukė labai didelio investuotojų bendruomenės susidomėjimo, nes buvo skolinama tvariam žaliosios energetikos projektui, kurio rizika konservatyvi, grąža solidi (investuotojai uždirbs iki 11,5 proc. metinių palūkanų), vystytojas kompetentingas, o projektas jau išplėtotas: saulės elektrinių parko statybų baigtumas – 100 proc. Išskirtinai stipri ir investicijų apsauga – įkeisto turto vertė yra net du kartus didesnė už suteiktą paskolą.

„Letsinvest“ dažniausiai renkasi stambūs investuotojai. Finansuojant šį saulės parką 78 proc. paskolos sudarė investuotos sumos nuo 50 tūkst. iki 500 tūkst. eurų, o prie projekto iš viso prisidėjo 181 investuotojas – fiziniai ir juridiniai asmenys, įdarbinę savo laisvas lėšas. Juridiniai asmenys investavo daugiau kaip 2,4 mln. eurų, fiziniai – beveik 2,6 mln. eurų.

Sutelktinio finansavimo platforma „Letsinvest“ laikosi strategijos finansuoti tik kruopščiai atrinktus, stambius, patikimų vystytojų įgyvendinamus konservatyvios rizikos projektus, užtikrintus pirmine hipoteka įkeistu nekilnojamuoju turtu.

Praėjusiais metais „Letsinvest“ sėkmingai finansavome saulės elektrinių parką Trakų rajone, visi 2,8 mln. eurų jau grąžinti investuotojams bei sumokėtos uždirbtos palūkanos.

Šaltinis: https://sc.bns.lt/view/item/492371

Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas