Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas daugiabutis Varėnoje – tvarumo, estetikos ir gamtos harmonija

Lietuvos regionai susiduria su itin aktualia problema: juose stinga naujos statybos daugiabučių, kurie būtų ne tik patogūs gyventi, bet turėtų ir investicinę vertę.

„Dzūkų apartamentai“, naujas daugiabutis Varėnoje, atitinkantis aukščiausius energinio efektyvumo standartus, neabejotinai taps traukos centru žmonėms, ieškantiems komfortiško ir šiuolaikiško gyvenimo gamtos apsuptyje.

„Pirmiausia tai – išskirtinis architektūrinis sprendimas. Projektą įkvėpė Dzūkijos krašto gamta ir etnografija: taip gimė balkonų formos, imituojančios grybus, ir fasado tekstūra, primenanti medžio žievę. Toks estetinis sprendimas kuria ryšį su vietos aplinka ir kultūra, o gyventojams kasdien teikia teigiamų emocijų”, – teigia Tomas Kučinskas, projektavimo įmonės MB „Postforma” vadovas.  

„Dzūkų apartamentai” atitinka A++ energinio naudingumo klasę. A++ energinio naudingumo klasė yra viena aukščiausių, tai reiškia, kad pastatas sunaudoja labai mažai energijos šildymui, vėdinimui, apšvietimui ir kitiems poreikiams, lyginant su žemesnėmis klasėmis. Taip pat pastate numatyta įrengti autonominę rekuperacinę vėdinimo sistemą, kuri naudos atsinaujinančią miesto energiją, tokią kaip biokuras. Statybų metu naudojamas surenkamas gelžbetonis užtikrina greitesnį statybų procesą ir mažina statybų aikštelės keliamą triukšmą.

„Mūsų tikslas yra sukurti ne tik energetiškai efektyvų, bet ir gamtai draugišką projektą, kuris gerbtų aplinką ir harmoningai įsilietų į Varėnos kraštovaizdį. Šie apartamentai yra atsakas į šiuolaikinius tvarumo iššūkius statybų sektoriuje, kuriame siekiame ne tik statyti, bet ir kurti ilgalaikę vertę gamtai ir bendruomenei,“ – pažymi Tomas Kučinskas.

„Dzūkų apartamentai“ yra 4 aukštų, daugiabutyje suprojektuoti 28 butai. Nors butai yra ekonominės klasės, tačiau turi šiuolaikiniam gyvenimui svarbių elementų. Pirmojo aukšto gyventojai galės mėgautis privačiomis terasomis, o kitų aukštų gyventojai – kvapą gniaužiančiais pušų vaizdais iš balkonų. Šalia namo numatyta automobilių stovėjimo aikštelė. Beveik pamiršta, bet gera – kiekvieno buto savininkui skiriamas sandėliukas rūsyje, o tai jau retenybė šiuolaikinėje daugiabučių statyboje.

„Kai manęs paklausia – kam statome?.. Atsakau – mūsų apartamentai ypač vilioja tuos, kurie vertina gamtos artumą, ramybę ir galimybes mėgautis laisvalaikio pramogomis gamtoje, tokiomis kaip žygiai, grybavimas, baidarės ar poilsis prie vandens telkinių. Tai puikus pasirinkimas šeimoms, galinčioms dirbti nuotoliniu būdu ar senjorams, bėgantiems nuo didmiesčio triukšmo”, – kalba MB „Postforma” vadovas.

Per ateinančius 5 metus Varėna yra suplanavusi ženklias investicijas į viešąją ir turizmo infrastruktūrą. Numatoma plėtoti sporto centrus, turizmo maršrutus ir viešąsias erdves, kas gali žymiai pagerinti gyvenimo kokybę regione. Tomas Kučinskas pastebi, kad tai gali lemti nekilnojamojo turto kainų augimą ilguoju laikotarpiu, todėl butas „Dzūkų apartamentuose” gali būti įsigyjamas ir kaip investicija.

„Mūsų projektas yra dalis Varėnos ir apylinkių plėtros bangos, suteikiantis gyventojams galimybę laimingai gyventi šiuolaikiškame, tvariame ir gamtos apsuptame būste”, – apibendrina Tomas Kučinskas.

Daugiau apie projektą: www.postforma.lt

Šaltinis: https://sc.bns.lt/view/item/494443

Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito