Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

RESTORANŲ SAVAITĖ LIETUVOJE: MENIU KAINAS NUSPRENDĖ PATYS SVEČIAI

Spalio 11-20 dienomis gero maisto entuziastų gretas sudrebins Lietuvoje antrą kartą organizuojama „Tablein Dining Week“ restoranų savaitė. „Mūsų rudens sezono devizas – kokybė už kaip įmanoma žemesnę kainą“, – teigia organizatoriai, kviečiantys net 10 dienų mėgautis išskirtine šefų gastronomija bei daugiau nei 200 patiekalų vos už 29 Eur.

Restoranų savaitės ašis – svečiams patraukli kaina

„Pagrindinis mūsų tikslas – šefų kurta gastronomija už priimtiną kainą. Pavasarį startavome su naująja restoranų savaite Lietuvoje, kurios sėkmė padiktavo ir užtikrintą tęsinį šį rudenį. Tačiau, dabar savo koncepciją grindžiame būtent svečių pageidavimais, išryškėjusiais pirmo renginio metu: gegužę tarp lankytojų pasirinkimų lyderiavo dvi populiariausios Prix fixe valgiaraščių kategorijos, todėl spalį liekame išskirtinai tik su jomis“, – atviravo „Tablein Dining Week“ restoranų savaitės organizatorė Eglė Puišytė.

Pasimėgauti specialiai renginiui kurtais meniu, kurių eilutę gali sudaryti du, trys ar net penki patiekalai, bus galima už 29 Eur arba 59 Eur pasirinktinai. Vis dėlto, kaip teigia restoranų savaitės organizatoriai, svečiams patrauklios kainos faktorius patirties kokybės nesąlygos: „Pigiau tikrai nereiškia prasčiau. Renginyje dalyvaujantys restoranai siekia svečius palepinti specialiai jai iš rinktinių produktų kurtais aukštos kokybės patiekalais, kurių „Tablein Dining Week“ repertuare – daugiau nei 200.“

Vis dėlto, renginio, kurio pagrindinis rėmėjas – įmonė „Įranga restoranams“, esmė slypi ne tik šiose kainų kategorijose. Kartu restoranų pasiūlymai užtikrins, kad „Tablein Dining Week“ skirto fiksuoto meniu vertė būtų aukštesnė, o mokėti teks mažiau nei už patiekalus iš pagrindinio valgiaraščio.

Staliukų skaičius restoranuose – limituotas

Tablein Dining Week“ – tai nišinis renginys, skirtas tik limituotam skaičiui svečių, prioritetą teikiančių kokybiškai gastronomijai. Pasimėgauti išskirtinai tik šiai restoranų savaitei kurtais svečių patiekalais svečiai kviečiami spalio 11-20 dienomis.

Staliukų skaičius ribotas, todėl lankytojai juos pasirinktuose restoranuose kviečiami rezervuoti ilgai nedelsiant. „Tai galima padaryti per „Tablein.lt“. Vos keli mygtuko paspaudimai jums patogiu metu 24/7, nesirišant prie restoranų darbo valandų, leis matyti užimtumą, laisvų vietų skaičių bei patogiai suplanuoti savo laiką, o fiksuotos kainos valgiaraščio pasirinkimas – visada užtikrins sąskaitos dydį be jokių staigmenų“, – gairėmis lankytojams dalinosi gastronominio renginio organizatoriai.

Tablein Dining Week“ suteikia puikią progą svečiams išbandyti dar neragautus, šefų specialiai kurtus meniu pasirinkimus. „Kartu tokie renginiai skatina auginti asmeninę maisto kultūrą, viešnagės restorane metu ragaujant ne vieną patiekalą, bet kelis, valgant lėtai, mėgaujantis, bendraujant. Nuo šefo komplimentų, užkandžių ir pagrindinių patiekalų, iki desertų – Lietuvos restoranai už prieinamą kainą siūlo įspūdingą skonių repertuarą“, – kalbėjo gastronominio renginio komanda bei pridūrė, kad tokios koncepcijos „Tablein Dining Week“ šį rudenį vyks ne tik Lietuvoje, bet ir pirmą kartą Latvijoje.

Svečių kritika – restoranams svarbiausia

Tablein Dining Week“ metu restoranams suteikiame visišką laisvę nustebinti savo svečius. Nenorime jų įpareigoti tilpti į nustatytus rėmus. Galbūt yra lengviau, kai tema duodama, tačiau šefų kūrybingumui nėra ribų, tad ar tikrai verta jį pažaboti? Dėl šios priežasties norime, kad virtuvės profesionalai kurtų nevaržomai“, – dalinosi E.Puišytė.

Kartu ruduo – tai valgiaraščių atsinaujinimo metas: pasiūlymus papildo patiekalai, įkvėpti šviežiausių rudens gėrybių. Vis dėlto, eksperimentuoti mėgstantiems šefas svarbu, kad jų kūryba būtų suprantama bei priimtina patiems svečiams. „Renginyje dalyvaujantys restoranai yra atviri, kad „Tablein Dining Week“ savaitė – tai ir puiki proga ištestuoti naujai kuriamus patiekalus. Pasiūlydami šiuos skonius dešimt dienų trunkančio renginio metu, jie labai laukia ir svečių komentarų, pastabų, nuomonių, pasiūlymų. Atgalinis ryšys yra ypač svarbus, nes maistas kuriamas ne sau, o būtent lankytojams. Taigi, tikėtina, kad žvaigždėmis tapę šios restoranų savaitės patiekalai nuguls ir pagrindiniuose valgiaraščiuose“, – dalinosi „Tablein Dining Week“ organizatorė. 

Šaltinis: https://sc.bns.lt/view/item/492891

Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas