Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SAP papildo DI asistentą „Joule“ bendradarbiavimo galimybėmis

Valdorfas, Vokietija - 2024 m. spalio 9 d. - SAP praneša apie revoliucines dirbtinio intelekto naujoves, papildančias verslo valdymo technologijas, kurių pagalba vykdoma 87 proc. pasaulinės prekybos. Šių naujovių epicentre – generatyvinis dirbtinio intelekto asistentas „Joule“, keičiantis verslo valdymą.

Kasmetinėje „SAP TechEd“ konferencijoje SAP paskelbė apie naujas funkcijas, papildančias ir išplečiančias „Joule“ galimybes, įskaitant bendradarbiaujančius dirbtinio intelekto agentus, kuriems suteikiami individualūs įgūdžiai, kad jie galėtų atlikti sudėtingas tarpdisciplinines užduotis.

Kita bendrovės pristatyta naujovė – tai naujos kartos sprendimas „SAP Knowledge Graph“, padėsiantis kūrėjams atskleisti visą SAP duomenų vertę ir susieti juos su verslo kontekstu.

„SAP inovacijos padeda siekti realių verslo rezultatų, o šiandien pristatytos naujovės padės klientams išnaudoti dirbtinio intelekto, duomenų ir patobulintų sprendimų galią ir taip paskatins verslo augimą. SAP sukaupta patirtis verslo ir technologijų srityse bei šiandien pristatomos dirbtinio intelekto naujovės atveria kelią į naują žmogaus ir dirbtinio intelekto partnerystę, kuri pakeis šiuolaikinį verslą“, – sako SAP vykdomosios valdybos narys Muhammadas Alamas, „SAP Product Engineering“ direktorius.

„Joule“ supergalios

Pirmojo gimtadienio išvakarėse dirbtinio intelekto asistentas „Joule“ iš esmės pakeis verslo valdymo procesus. SAP pristato bendradarbiaujančius dirbtinio intelekto asistento agentus, kurie išplės verslo kalba bendraujančio „Joule“ galimybes padėti verslui atlikti 80 % dažniausiai SAP aplinkoje įgyvendinamų verslo užduočių.

Bendradarbiaujančiose daugiaagentėse sistemose konkrečioms užduotims atlikti naudojami specializuoti dirbtinio intelekto agentai, kurie gali kartu vykdyti sudėtingas verslo valdymo užduotis ir pritaikyti savo strategijas bendriems tikslams pasiekti. SAP „Joule“ asistentą papildė daugybe bendradarbiaujančių dirbtinio intelekto agentų, kurie apjungs savo specializuotas žinias apie verslo funkcijas, kad kartu atliktų sudėtingas darbo operacijas. Šie dirbtinio intelekto agentai padidins produktyvumą ir sutaupys laiko darbuotojams, kad šie galėtų susitelkti į daugiau kūrybos ir išradingumo reikalaujančias sritis.


Du „TechEd“ pristatyti pavyzdžiai, atskleidė, kaip agentų galia keičia situaciją:

- Ginčų sprendimo atveju naudojami autonominiai dirbtinio intelekto agentai, kurie gali išanalizuoti ir rasti sprendimą, tarp jų – aptikti neteisingas ir trūkstamas sąskaitas faktūras, nepriskaičiuotas palūkanas, atmestus ar dubliuojamus mokėjimus.

- Finansinės apskaitos atveju autonominiai dirbtinio intelekto agentai naudojami pagrindiniams finansiniams procesams supaprastinti: automatizuojant sąskaitų apmokėjimą, sąskaitų faktūrų tvarkymą ir buhalterijos didžiosios knygos atnaujinimą, kartu greitai šalinant neatitikimus ar klaidas.


Duomenų galios panaudojimas

SAP dirbtinio intelekto inovacijos leis verslui dar efektyviau išnaudoti duomenis. Naujasis „SAP Knowledge Graph“ sprendimas, kuris nuo 2025 m. I ketv. papilys „SAP Datasphere“ ir „Joule“, suteiks naudotojams dar gilesnių verslo įžvalgų. Šis sprendimas atvaizduos ryšius ir kontekstą didžiulėje SAP duomenų erdvėje, suteikdamas organizacijoms galimybę priimti pamatuotus sprendimus naudojant savo duomenis. Sprendimas taip pat gerokai sumažins rankinio duomenų tvarkymo apimtis ir padės atlikti kasdienes verslo operacijas tokias, kaip, pavyzdžiui, pirkimų užsakymų, sąskaitų faktūrų rengimas.

„SAP Knowledge Graph“ dirbtinis intelektas pasižymi specifine SAP verslo semantika, todėl netikslių, netinkamų rezultatų rizika yra labai maža. Be to, organizacijos galės lengvai susikurti išmaniąsias taikomąsias programas ir efektyviau išnaudoti generatyvinio dirbtinio intelekto galimybes.


Įgalinti kūrėjus


SAP taip pat pristatė nemažai kūrėjams skirtų naujovių, kurios paskatins verslo dirbtinio intelekto plėtrą. Naujos generatyvinės DI kūrėjų galimybės, tokios kaip kodo paaiškinimas ir dokumentacijos paieška naudojant „SAP Build“ programėlių verslui kūrimo sprendimą, sutrumpins kūrėjų darbo laiką programuojant „Java“ ir „JavaScript“. Į „SAP Build“ taip pat įtraukiama „Extensibility Wizard“ funkcija, kuri leis kūrėjams pasiekti „SAP Build“ tiesiai iš „SAP S/4HANA Cloud Public Edition“. Tuo tarpu ABAP kūrėjams ir projektus kuriančioms komandoms (fusion teams – angl.) „SAP Build“ suteiks prieigą prie „ABAP Cloud“ kūrimo įrankių.

SAP taip pat paskelbė, kad jau įvykdė savo įsipareigojimą iki 2025 m. visame pasaulyje padėti pakelti 2 mln. žmonių kvalifikaciją ir sumažinti skaitmeninių įgūdžių atotrūkį. Bendrovė organizavo praktinius mokymus programuotojams, suteikė galimybę naudotis įvairia mokomąja medžiaga laisvai prieinamoje interneto svetainėje.

SAP toliau plečia mokymo kursų portfelį, kurį papildė mokomosios programos apie generatyvinį dirbtinį intelektą, DI etiką ir SAP dirbtinio intelekto įrankius.


Apie SAP


SAP (NYSE:SAP) yra pasaulinė taikomųjų programų ir verslo dirbtinio intelekto lyderė, jungianti verslą ir technologijas. Jau daugiau nei 50 metų organizacijos pasitiki SAP, kuri padeda atskleisti geriausius jų pasiekimus, vykdant svarbiausias verslo operacijas, apimančias finansus, viešuosius pirkimus, žmogiškuosius išteklius, tiekimo grandinę ir klientų patirtį. Daugiau informacijos rasite svetainėje http://www.sap.com/.

Šaltinis: https://sc.bns.lt/view/item/493649

Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas