Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Novakas: dujų krizė Europoje niekaip nesusijusi su dujotiekiu „Nord Stream 2“

Įtampa Europos dujų rinkoje nesusijusi su naujuoju dujotiekiu „Nord Stream 2“, mano Rusijos vicepremjeras Aleksandras Novakas.
„Nord Stream 2“
„Nord Stream 2“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Žinoma, tai niekaip nėra susiję“, – pareiškė jis interviu radijo stočiai „Business FM“, komentuodamas Vakarų žiniasklaidos pranešimus, kad Rusija neva nedidina dujų tiekimo, tikėdamasi priversti Europą sudaryti daugiau ilgalaikių tiekimo sutarčių ir paspartinti dujotiekio „Nord Stream 2“ sertifikavimo procesą.

„Nes tai infrastruktūra, o ne sutartis. Dar kartą kartoju: Rusija vykdo visus sutartyse nustatytus [tiekimo] įsipareigojimus ir mūsų Europos partneriai tai patvirtina. Jeigu bus papildomų paraiškų ir [bus prašoma] didesnių kiekių, vadinasi, kiekiai bus apsvarstyti ir padidinti, atsižvelgiant į galimybes, atsižvelgiant į papildomas investicijas, kurios yra reikalingos pajėgumų didinimui ir taip toliau“, – pareiškė vicepremjeras.

„Taigi, kai kalbame apie „Nord Stream 2“, tai yra naujas komercinis maršrutas, kurio tiesimas šiai dienai jau užbaigtas, ... vamzdynas pildomas techninėmis dujomis, gauti būtini sertifikatai. Kitas etapas, kuris šiuo metu vyksta, – tai licencijavimas, tai yra, Vokietijos reguliuotojo leidimų gavimas, suderintas su Europos Komisija...“, – paaiškino A.Novakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas