Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Achema“ užsiregistravo bendro ES dujų pirkimo platformoje

Europos Komisijai pradedant bendro Europos Sąjungos šalių dujų pirkimo procedūrą tam sukurtoje platformoje užsiregistravo ir didžiausia Lietuvos dujų vartotoja – Jonavos azotinių trąšų gamintoja „Achema“. Tai BNS patvirtino įmonės atstovė.
„Achemos“ darbuotojų mitingas
Achema / Erikas Ovčarenko/BNS

„Taip, „Achema“ užsiregistravo. Bendrovė nuolat ieško įvairių alternatyvų, kaip galėtų įsigyti reikiamos žaliavos palankesnėmis sąlygomis“, – BNS sakė bendrovės atstovė Jolita Macelytė.

Iki šiol „Achema“ nekomentavo, ar dalyvaus platformoje ir ar joje užsiregistravo.

Platformoje „AgregateEU“ anksčiau balandį užsiregistravo „Ignitis grupės“ elektros ir dujų tiekėja „Ignitis“. Įmonės atstovė antradienį BNS sakė, kad įmonė planuoja dalyvauti dujų paklausos telkimo procedūroje, tačiau neįsipareigoja jų pirkti per platformą.

„Dėl gamtinių dujų įsigijimo „Ignitis“ spręs atskirai, įvertinęs tokio žingsnio poreikį bei Europos Sąjungos energetikos platformoje siūlomas gamtinių dujų įsigijimo sąlygas“, – BNS sakė ryšių su visuomene projektų vadovė Laura Beganskienė.

Energetikos ministerija BNS anksčiau sakė, jog kartu su „Igničiu“ platformoje ketina dalyvauti ir „Achema“, o bendras abiejų įmonių poreikis būtų apie 3–4 teravatvalandės dujų per metus.

Pasak EK, dabar bendrovės registruos savo dujų pirkimo poreikius, o pirmosios sutartys, tikimasi, bus sudarytos iki vasaros. Bendrovės registruotis platformoje turi iki gegužės 2 dienos, o joms pateikus prašymus bus paskelbtas konkursas pasaulinėje rinkoje. Paklausą suderinus su tiekėjų pasiūlymais bendrovės pradės derybas.

Platformoje iki šiol užsiregistravo 76 bendrovės. 11 bendrovių yra pasirengusios teikti paslaugas kaip pagrindinis pirkėjas arba atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas